Μέχρι το 2020, τα κυβερνητικά κτίρια Καΐρου θα είναι στη νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου, με εντολή Προέδρου Αλ Σίσι


 

 

 

Εντολή για τη μεταφορά όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών στη νέα Διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, και μάλιστα μέχρι του χρόνου, το 2020, έδωσε Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

Όπως ανέφερε ο τοπικός τύπος, ο Αιγύπτιος ηγέτης έδωσε πρόσφατα εντολή στον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι και σε όλο το υπουργικό συμβούλιο, να έχουν εκκενωθεί έως το τέλος του 2020 όλα τα κυβερνητικά κτίρια του Καΐρου από κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες θα μεταφερθούν στις υποδομές της νέας διοικητικής πρωτεύουσας.

 

 

Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο γράφει επίσης ότι «ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταστέγαση αρκετών κρατικών υπηρεσιών στη νέα πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, «η μεταστέγαση των κρατικών υπηρεσιών στη νέα πρωτεύουσα θα επιτρέψει στο Κάιρο να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο, ως πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο, καθώς και κέντρο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», με την τουριστική ανάδειξη της περιοχής της εμβληματικής πλατείας Ταχρίρ και την ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων στο Κάιρο, μεταξύ των οποίων το παλάτι “Baron Empire” στην Ηλιούπολη.

 

 

Να σημειωθεί ότι σε δέκα μήνες από σήμερα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή περισσοτέρων των 40.000 κατοικιών στη νέα Διοικητική πρωτεύουσα της Αιγύπτου, 45 χιλιόμετρα ΝΑ του Καΐρου.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης