Μίχειο Λύκειο Αντίς Αμπέμπα “Τρέχουμε για τα Δικαιώματα των παιδιών”


 

Γράφει ο Διευθυντής του Μιχείου Λυκείου, Φίλης Γεώργιος 

 

Σε μια πανηγυρική γιορτή, με πρωταγωνίστριες τις αποστολές μαθητών και μαθητριών ευρωπαϊκών Σχολείων που λειτουργούν στην Αντίς Αμπέμπα όπως το Ελληνικό, το Σουηδικό, το Γαλλικό, το Γερμανικό και το Ιταλικό, ολοκληρώθηκε το αθλητικό δρώμενο που συνδιοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Γαλλικό Σχολείο. 

 

Στην Τελετή Λήξης, την 28η Απριλίου οι μαθήτριες των Ελληνικών Σχολείων περήφανες χόρεψαν το  “Συρτάκι”  και καταχειροκροτήθηκαν καθώς τα Ελληνικά Σχολεία ήταν τα μόνα που προέβαλαν πολιτιστικά στοιχεία στην πνοή της Εκδήλωσης. Η μαθήτρια από τη Κύπρο Άννα Χριστοδούλου από την Πρώτη Γυμνασίου του Αγγλικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας με ιδιαίτερη χαρά επελέγη ως μία από τις σημαιοφόρους της Σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

Η αθλητική αυτή γιορτή η οποία διήρκησε μια εβδομάδα με κεντρικό σύνθημα We run for our rights είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα διετέθησαν σε τοπικά ιδρύματα (NGO) τα οποία περιθάλπτουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

 

 

 

Κατά την διάρκεια των αγώνων οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες επιδίδονταν σε αγώνες στίβου έχοντας συνδράμει πληρώνοντας το αντίτιμο του κάθε γύρου (300 μπιρ). Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν συνολικά από τη διοργάνωση άγγιξαν τα 300.000 μπιρ. Η ελληνική αποστολή συνοδευόμενη από τους καθηγητές Ασσέφα Εμμανουήλ και Φίλη Γεώργιο απαρίθμησε 37 συμμετοχές και συγκέντρωσε το σεβαστό ποσό των 16.400 μπιρ.  

 

 

 

 

Σπουδαία πρωτοβουλία και μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν μαθητές/τριες άλλων σχολείων, να μπουν στο κλίμα του ΄΄Ευ Αγωνίζεσθαι΄΄ και να νοιώσουν την ευχαρίστηση της προσφοράς και της αρωγής στον συνάνθρωπο. 

 

Δείτε μικρό βίντεο με χορό στην εκδήλωση: 

https://drive.google.com/file/d/1y9k_erF9rIqwyr5sLqNs86yb_ikMQcFv/view?usp=share_link

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης