«Ενάντια στο φασισμό, στη βαρβαρότητα και στην αλαζονεία» η 28η Οκτωβρίου, τονίζει ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλος


Αγαπητές συμπατριώτισσες,

αγαπητοί συμπατριώτες,

 

Η 28η Οκτωβρίου κατέχει ξεχωριστή θέση στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους σηματοδοτώντας τη φιλοπατρία, την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό του ελληνικού λαού. Ενάντια στο φασισμό, στη βαρβαρότητα και στην αλαζονεία.

 

Το «ΟΧΙ» του 1940, και ο αγώνας που έδωσε ο Ελληνικός λαός, με βασικό του όπλο την αδάμαστη θέλησή του, έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου σε μία στιγμή που ο φασισμός νικούσε. Μία πράξη που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί και αποτελεί για όλους τους λαούς του κόσμου σύμβολο ηρωικής στάσης για την υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

 

Η Ελλάδα του σήμερα καλείται να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του ένδοξου παρελθόντος, να σφυρηλατήσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Με πείσμα, επιμονή και συνέπεια, η πατρίδα μας σταδιακά αλλά σταθερά καταφέρνει, επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές της δυνάμεις, να ανοίξει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής. Με σύνεση, τόλμη και αποφασιστικότητα.

 

Σε αυτόν τον αγώνα, κατέχει εξέχουσα θέση ο Ελληνισμός της Διασποράς. Αυτό το δυναμικό και δημιουργικό κομμάτι του Έθνους αποδεικνύει καθημερινά και με κάθε μέσο, την αδιάλειπτη αγάπη του για την πατρίδα. Αυτήν την αγάπη, που λειτουργεί ως καταλύτης για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος αλληλεγγύης και εθνικής ομοψυχίας.

 

Με τούτες τις σκέψεις, ας τιμήσουμε τους ήρωές μας και ας ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

 

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης