«Στο Κατάρ η Ελλάδα βλέπει έναν στρατηγικό εταίρο», τόνισε ο Παν. Μίχαλος από το βήμα του «14ου Φόρουμ της Ντόχας»


«Στον αραβικό κόσμο, και ειδικότερα στο Κατάρ, η Ελλάδα βλέπει έναν αξιόπιστο φίλο και ένα σημαντικό στρατηγικό εταίρο» για «την οικοδόμηση μακροχρόνιας συνεργασίας», τόνισε την Τρίτη 13 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Παναγιώτης Μίχαλος, από το βήμα του «14ου Φόρουμ της Ντόχας», που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα του Κατάρ, με αντικείμενο θέματα διεθνούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας και της ανάπτυξης.

 

Ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι η Ελλάδα, μετά από μία εξαετία ύφεσης που την ανάγκασε να προβεί σε σκληρές μεταρρυθμίσεις σε κάθε τομέα, είναι πλέον ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και σε καλύτερη θέση για να παίξει τον ρόλο της στην προώθηση του διαλόγου με βάση και τους ιστορικούς δεσμούς της με τον αραβικό κόσμο, τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και είναι πρόθυμη να εργαστεί σκληρά και να συμβάλει στην επίτευξη λύσεων για τη σταθερότητα και την ευημερία όλης της περιοχής

 

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε στους ήδη υπάρχοντες οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών, τόσο στις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ όσο και τις καταρινές, και κυρίως την Qatar Petroleum International και τη στρατηγική συμμαχία της με την ελληνική Τέρνα Ενεργειακή στην Ελλάδα και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

Τόνισε, επίσης, τη μεγάλη σημασία που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στις σχέσεις της με το Κατάρ και στις στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές, αναφέροντας ότι και το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις αραβικές χώρες στην Ελλάδα αυξάνεται σταθερά.

 

Υπογράμμισε ότι «οργανώνουμε προσεκτικά τις επιχειρηματικές σχέσεις μας με τις αραβικές χώρες και κυρίως το Κατάρ, επειδή πιστεύουμε στην αξία της οικοδόμησης μακροπρόθεσμων σχέσεων».

 

Αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας και την ανάγκη για την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποίηση που έχει δημιουργήσει, κατέθεσε την ελληνική πρόταση για έναν κάθετο ενεργειακό διάδρομο, που θα συνδέει τη Νότια προς τη Βόρεια Ευρώπη και θα παρέχει ενεργειακή ασφάλεια πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας, επισημαίνοντας ότι το Κατάρ μπορεί σίγουρα να είναι μέρος της.

 

Ελλάδα και Κατάρ, σημείωσε ο κ. Μίχαλος, έχουν ήδη αποδείξει ότι οι άριστες σχέσεις μπορούν να εξελιχθούν σε εξίσου εξαιρετικές επιχειρηματικές σχέσεις, προσθέτοντας: «Επιχειρήσεις και επενδύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες του Κόλπου αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Μπορούν και ταχύτερα».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης