Διμερή συμφωνία για τον τουρισμό υπέγραψε στο Κάιρο η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Χ. Ζααζούα


 

 

 

 

 

 

Τη διμερή συνεργασία τους σε επίπεδο τουρισμού, επιβεβαίωσαν την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η Ελλάδα και η Αίγυπτος, με την επίσημη υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας από την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα  Έλενα Κουντουρά και τον Αιγύπτιο ομόλογό της, Χισάμ Ζααζούα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η υπογραφή του εν λόγω ιδιαίτερα σημαντικού μνημονίου για τις δύο χώρες έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, παροθσία πολλών επισήμων, πολλών εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου καθώς και πολλών εκπροσώπων των αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

 

 

 

 

 

UNTITLED-2

 

 

 

 

Αμέσως μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, η κα Κουντουρά εξέφρασε τη χαρά της που επισκέπτεται την Αίγυπτο, τονίζοντας ότι ο λαός της Αιγύπτου είναι φιλόξενος και φιλικός, και ένας από τους πιο ωραίους λαούς της γης, που η ίδια ιδιαίτερα συμπαθεί.

 

 

 

 

 

UNTITLED-1

 

 

 

 

Δήλωσε επίσης, ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο, που συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς. Σημείωσε δε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Ελλάδα, τον περασμένο Δεκέμβριο αντανακλούσε το ενδιαφέρον της Αιγύπτου να επεκτείνει τις γέφυρες συνεργασίας με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς.

 

 

 

20160221_192429

 

 

 

 

 

Η Ελληνίδα Υπουργός τόνισε ότι προσβλέπει στην ανάπτυξη και την επέκταση της τουριστικής συνεργασίας με την Αίγυπτο και στην επίτευξη αμοιβαίων οφελών μέσω αυτής της βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2015, ανήλθε σε 26 εκατομμύρια τουρίστες, με έσοδα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

 

20160221_185434

 

 

 

 

 

 

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες πέρασαν δύσκολες στιγμές, υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της περιοχής, κάποιοι τουριστικοί προορισμοί είναι κλειστοί λόγω των συνθηκών, αλλά επεσήμανε ότι η Αίγυπτος θα καταστεί ισχυρός τουριστικός προορισμός, γιατί έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο.

 

 

 

20160221_192608

 

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα Κουντουρά πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις τόσο σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Κάιρο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, όσο και με αξιωματούχους εκπροσώπους οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού καθώς και με τουριστικούς πράκτορες, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγάλοι Αιγυπτιώτες τουριστικοί επιχειρηματίες, ο κ. Ιωάννης Σιόκας και η κα Μάχη Γαβαλά.

 

 

 

 

20160221_193919

 

 

 

Ειδικότερα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας, Μοχάμεντ Χασάν Κα-Μαλ, τον Υπουργό Υγείας, Αχμέντ Ράντι , τον Πρόεδρο του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού, Σάμι Μαχμούντ, τον Πρόεδρο της Egypt Air, Άχμεντ Χέλμι , τον Πρόεδρο των Εμπορικών Επιμελητηρίων, Άχμεντ Ελ Βάκιλ και τον Πρόεδρο του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού.

 

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

 

 

 

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας έγινε θερμή δεκτή και από εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας, με αφορμή την επίσκεψή της στην ιστορική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο, όπου, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, τήν υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, μεταφέροντάς της τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, ξεναγώντας την στο εξαιρετικό νέο Μουσείο της Μονής και δωρίζοντάς της μία μεγάλη εικόνα του Αγίου Γεωργίου για να προστατεύει εκείνη και την οικογένειά της.

 

 

 

 

DSC02185

 

 

 

 

Η κα Κουντουρά είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, ο οποίος τής μίλησε για τα ζητήματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

 

 

 

 

20160222_120533

 

 

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αμπετείου Σχολής κ. Θωμάς Βαγιωνίτης και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Σινά κ. Νικόλας Βαδής.

 

 

 

 

 

20160222_123700

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης