Μνημόνιο συνεργασίας για τους Αποδήμους υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος – Τί δήλωσε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουΐκ


 

 

 

 

«Μνημόνιο συνεργασίας  για θέματα Αποδήμων» υπέγραψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ από κοινού με τον Επίτροπο της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτη Φωτίου, αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, στις 22 Νοεμβρίου.

 

 

 

Στο μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συνεργασία σε ειδικότερους τομείς μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, αφενός, και του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, αφετέρου.

 

 

 

 

Επίσης, αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργοποίηση της Νεολαίας του Αποδήμου Ελληνισμού, στην προβολή της πολιτιστικής και άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ενίσχυση της εκμάθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας.

 

 

 

Τέλος, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση, οι κύριοι Κουίκ και Φωτίου συμφώνησαν, επίσης, να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με ομοειδείς φορείς τρίτων χωρών.

 

 

 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΕΞ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

 

 

 

 

 

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Τέρενς Κουίκ τόνισε: «Για εμένα έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η πρώτη μου υπογραφή, υπό τη νέα μου ιδιότητα ως Υφυπουργού Εξωτερικών, αφορά την Κύπρο. Είναι μια διακρατική συμφωνία που ενισχύει ακόμα παραπάνω τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες, αυτή τη φορά και στον τομέα της Ομογένειας».

 

 

 

 

 

terens-me-photiou-gia-apodikous-02

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης