Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε στο Κάιρο η ΕΥΔΑΠ με την ομόλογό της αιγυπτιακή εταιρεία “Holding Company for Water and Wastewater”


 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της ομολόγου της αιγυπτιακής εταιρείας “Holding Company for Water and Wastewater”, στις 31 Οκτωβρίο στο Κάιρο, γεγονός που δείχνει το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, όπως χαρακτηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

Την εν λόγω συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς της ΕΥΔΑΠ, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κ. Παπαδόπουλος και από αιγυπτιακής πλευράς ο Πρόεδρος της αιγυπτιακής εταιρείας κ. M. Raslan.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι οι τομείς συνεργασίας που προβλέπονται στο υπογραφέν Μνημόνιο περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτρονικών «έξυπνων» μετρητών ύδατος, την διαχείριση υδάτινων πόρων, τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης υδάτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Εξαιρετική σημασία για την υλοποίηση του Μνημονίου έχει η συμφωνία των δύο πλευρών για άμεση σύσταση διμερούς τεχνικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα έχει ως αντικείμενο την ταχεία δρομολόγηση συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς συνεργασίας που προβλέπονται σε αυτό.

 

 

 

 

Στην τελετή υπογραφής, που έλαβε χώρα στην έδρα της Holding Company for Water & Wastewater παρέστησαν, επίσης ο κ. Κ. Βαφειάδης, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Αθ. Μακρανδρέου, Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ και ο κ. Π. Γκάσιος, Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄ από ελληνικής πλευράς καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω αιγυπτιακής κρατικής εταιρείας.

 

 

 

 

Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και πρότασης της αιγυπτιακής πλευράς, το κεντρικό εργαστήριο αναλύσεων πόσιμου νερού της αιγυπτιακής εταιρείας και ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του από τον Γενικό Διευθυντή του, Δρα M. Bakr. 

 

 

 

 

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη νέα αυτή σελίδα συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών ενώ τόνισαν ιδιαίτερα τις προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα αυτό και για τις δύο χώρες.

 

 

 

 

 

 

ypografi-mnimoniou-eydap-sto-cairo-1

 

 

 

 

 

 

ypografi-mnimoniou-eydap-sto-cairo-2

 

 

 

 

Πηγή: Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης