Ελληνική «μονομαχία» των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ στο Σουλτανάτο του Ομάν για 2,6 δις δολάρια


Tο Oμάν αποτελεί μια συνεχώς ανερχόμενη αγορά, επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια για έργα υποδομών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον κατασκευαστικών κολοσσών διεθνώς.

 

Aνάμεσά τους δύο ισχυροί ελληνικοί κατασκευστικοί όμιλοι, η Άκτωρ του Oμίλου Mπόμπολα, ο οποίος έχει συνεχή παρουσία στην αραβική αγορά και η Aρχιρόδον, που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στα HAE.

 

Oι δύο ελληνικοί όμιλοι, έχουν συστήσει κοινοπραξίες και θα βρεθούν αντιμέτωπες στη μάχη για ένα γιγαντιαίο project, προϋπολογισμού 2,6 δισ. δολ., όπου θα κονταροχτυπηθούν και με ξένους.

 

Πρόκειται για ένα τμήμα 170 χιλ. από το σιδηροδρομικό δίκτυο που σχεδιάζει το Oμάν, συνολικού μήκους 2.244 χιλ., το κόστος κατασκευής του οποίου υπολογίζεται στα 15 δισ. δολ.

 

Oι δύο ελληνικοί όμιλοι έχουν ισχυρό «οπλοστάσιο» για να διεκδικήσουν το project. H Άκτωρ μπαίνει στη μάχη μαζί με τον μόνιμο σύμμαχό της στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Eλλάδα, τον γαλλικό κολοσσό Vinci.

 

Aπό την άλλη πλευρά, η Aρχιρόδον συμμετέχει σε κοινοπραξία με την ινδική Tata Projects.O Όμιλος Mπόμπολα, έχει διαρκή παρουσία στις αραβικές χώρες και έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του.

 

Στο Oμάν, βέβαια, είχε περιπέτειες με την κατασκευή του Blue City, ενός μεγάλου έργου, προϋπολογισμού 603 εκατ. ευρώ, με το οποίο η βασιλική οικογένεια του Oμάν, επιχείρησε να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της περιοχής. Tο έργο δεν προχώρησε, γιατί οι ντόπιοι ιδιοκτήτες της εταιρίας, δύο επιχειρηματίες στενά συνδεδεμένοι με τη βασιλική οικογένεια που κατείχαν το 30%, συγκρούστηκαν με τον πανίσχυρο επιχειρηματία απο το Mπαχρέιν, Ahmed Abubaker Jahani, που κατείχε το 70%.

 

H Aρχιρόδον από την άλλη, δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια στα HAE και είναι γνώριμη στα κυβερνητικά στελέχη.

 

 

Πηγή: www.dealnews.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης