Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με Ηρακλή Μοσκώφ


 

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλή Μοσκώφ

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον  Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλή Μοσκώφ στο Δημαρχείο Πειραιά.

 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα συνεργασίας αναφορικά με την εργασιακή ένταξη των ασυνόδευτων ανηλίκων που μεταβαίνουν στην ενηλικίωση, καθώς και κοινές πολιτιστικές δράσεις συμπερίληψης.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Πρόεδρος του ΣΕΜΠ Δημήτρης Καρύδης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλή Μοσκώφ, ο οποίος μας κατέθεσε προτάσεις συνεργασίας από πλευράς Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Συζητήσαμε για θέματα στέγασης, ένταξης και εργασιακής απασχόλησης στον Πειραιά ασυνόδευτων ανηλίκων που μεταβαίνουν στην ενηλικίωση και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων και τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία, καθώς και για τη δημιουργία του Μουσείου Προσφυγιάς και Μετανάστευσης στην Πέτρινη Αποθήκη που περιλαμβάνεται στο master plan της Ο.Λ.Π. Ο Δήμος Πειραιά τόσο μέσω του ΣΕΜΠ όσο και με την ανάληψη μίας σειράς πρωτοβουλιών κοινωνικού σκοπού στηρίζει έμπρακτα τους πρόσφυγες και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μοσκώφ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και τη διάθεση για συνεργασία».

 

 

Ο κ. Μοσκώφ σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι νέες διευρυμένες αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ευαλώτων βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για δυνητικές συνέργειες με τον Δήμο Πειραιά, τόσο αναφορικά με την ένταξη των ασυνόδευτων μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όσο και μέσω παρεμβάσεων ασφαλούς στέγασης των πλέον ευάλωτων πολιτών τρίτων χωρών».

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης