Με νέα δήλωση αξιωματούχου της, η Αίγυπτος επαναλαμβάνει την άρνησή της να ιδρύσει καταυλισμούς προσφύγων στο έδαφός της


 

 

 

Με νέα δήλωση υψηλής της αξιωματούχου, η Αίγυπτος απορρίπτει κάθε ενδεχόμενοι να ιδρύσει καταυλισμούς προσφύγων.

 

 

Σε εκδήλωση πολιτικών προσωπικοτήτων από Κοινοβούλια της Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ, η Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ντίνα Αλ Σίχι δήλωσε στις 19 Σεπτεμβρίου ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση αρνήθηκε να ιδρύσει καταυλισμούς προσφύγων, αλλά χορήγησε στους πρόσφυγες την ελευθερία να κινούνται στο εσωτερικό της χώρας», «προσθέτοντας ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση επίσης προσέφερε στους πρόσφυγες υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης», όπως μεταδίδει από το παραθαλάσσιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today».

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η κα Ντίνα Αλ Σίχι δήλωσε ότι η εμπορία ανθρώπων και η παράνομη μετανάστευση κοστίζουν στη χώρα έναν τεράστιο προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε χώρα δεν μπορεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης χωρίς να συνεργαστεί με αρμόδιους οργανισμούς».

 

 

Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος είχε υπογράψει αρκετές συμφωνίες για την εξάλειψη των κύριων αιτιών της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης, εξήγησε. Και η υψηλή αξιωματούχος της Χώρας του Νείλου κάλεσε όλες τις χώρες που δέχονται μετανάστες να ξεκινήσουν αναπτυξιακά έργα για να τους προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.

 

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Τοπικής Ανάπτυξης Abu Bakr el-Gendi έχει ανακοινώσει από τα τέλη Φεβρουαρίου ότι δεν καταγράφηκαν πλοία παράνομης μετανάστευσης που να έχουν ξεκινήσει από τις αιγυπτιακές ακτές από το 2016.

 

 

Από την πλευρά του, το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο έχει εγκρίνει νόμο περί λαθρομετανάστευσης και λαθρεμπορίου που συνεπάγεται σκληρές κυρώσεις σε όποιον βοηθά και / ή διευκολύνει τη διαδικασία παράνομης μετανάστευσης. Ο νόμος συντάχθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2015 και απεστάλη τον Ιούνιο του 2016 στο Κοινοβούλιο για συζήτηση.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης