Τα διαπιστευτήριά της επέδωσε στον Βασιλιά της Ιορδανίας η νέα Πρέσβης της Κύπρου Ναυσικά Κρούστη


 

 

 

Η Πρέσβυς της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αμμάν κα Ναυσικά Χρ. Κρούστη επέδωσε την Κυριακή, 6 Μαρτίου, τα διαπιστευτήρια της στον Βασιλιά της Ιορδανίας κ. Abdullah II, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι Raghadan.

 

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια της η κα Πρέσβυς διαβίβασε στον Ιορδανό Βασιλιά τους ειλικρινείς και θερμούς χαιρετισμούς και ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, για προσωπική ευτυχία, καθώς επίσης για πρόοδο και ευημερία στον ιορδανικό λαό.

 

Η κα Κρούστη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξαίρετες και εγκάρδιες σχέσεις που ενώνουν τις δύο χώρες. Τόνισε ταυτόχρονα την ετοιμότητά της να συμβάλει στην περαιτέρω διεύρυνση και ενίσχυση των σχέσεων αυτών. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη στάση αρχής που τηρεί η Ιορδανία αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα, στο πλαίσιο διεθνών και περιφερειακών Οργανισμών, περιλαμβανομένου του Οργανισμού για την Ισλαμική Συνεργασία.

 

Από την πλευρά του ο Ιορδανός Βασιλιάς εξήρε τις εξαίρετες σχέσεις που ενώνουν την Κύπρο και την Ιορδανία, εκφράζοντας την πλήρη ευαρέσκεια του για τη συνεχή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τις οποίες χώρα του εκτιμά ιδιαίτερα. Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις άριστες πολιτικές σχέσεις, εξέφρασε την προσδοκία όπως αναπτυχθούν κατά τον ίδιο τρόπο και οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ο Βασιλιάς Abdullah II έκανε επίσης ειδική αναφορά και επικρότησε την περιφερειακή συνεργασία που προωθείται μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, στα πρότυπα των οποίων γίνονται διεργασίες και για Τριμερή συνεργασία με τη χώρα του. Τόνισε ιδιαίτερα τις τεράστιες προοπτικές που διανοίγονται απ’ αυτή την περιφερειακή συνεργασία, προς όφελος όλων των χωρών της περιοχής και ιδιαίτερα για την οικοδόμηση ειρήνης και σταθερότητας που τόσο πολύ χρειάζεται η περιοχή αυτή. Υπογράμμισε, τέλος, την ώθηση που έδωσε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ιορδανίας η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιορδανία τον περασμένο Νοέμβριο, στον οποίο και διαβίβασε τις θερμές του ευχές.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης