Ενισχύεται η συνεργασία Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το άνοιγμα Πρεσβείας στην Κύπρο


 

Σε απόφαση ορόσημο της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το άνοιγμα Πρεσβείας στη Λευκωσία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι αυτή η ενέργεια θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Εμιράτων.

 

 

 

Ο Πρόεδρος μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan τέλεσαν στις 11 Ιουλίου τα εγκαίνια της Πρεσβείας, το κτίριο της οποίας βρίσκεται στην οδό Ευαγόρου στο κέντρο της Λευκωσίας.

 

 

 

 

nea presveia HAE stin Kypro ioulios 2016

 

 

 

 

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι το άνοιγμα της Πρεσβείας «σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας που θα διευκολύνει την επέκταση της συνεργασίας και των επαφών μεταξύ των Κυβερνήσεων, των θεσμών και των κοινωνιών μας». Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σημαντικά κάτι που αντανακλά την κοινή δέσμευση για ενίσχυση των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις αραβικές χώρες, ιδιαίτερα τις χώρες του Κόλπου.

 

 

 

Σημείωσε ότι αυτό αποδεικνύεται επίσης και από τις επισκέψεις του ιδίου σε χώρες του Κόλπου, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πρόσθεσε πως η παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ στη Λευκωσία αποτελεί απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση της χώρας στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Κύπρο.

 

 

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η διμερής συνεργασία εκτείνεται σε διάφορους τομείς, όπως του τουρισμού, των οικονομικών ανταλλαγών, της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου και άλλων, ενώ σημείωσε πως εταιρεία των Εμιράτων, η DP World Ltd, έχει αναλάβει τη διαχείριση υπηρεσιών του λιμένος Λεμεσού.

 

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης