Νέα σελίδα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Αίγυπτο, μετά το ελληνοαιγυπτιακό συνέδριο στην Ελλάδα


Με τη συμμετοχή του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη αλλά και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα για την επιχειρηματική συνεργασία με την Αίγυπτο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για εμπορικές και επενδυτικές δραστηριότητες και την οποία διοργάνωσαν ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Αιγύπτου.

 

 
H εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν στελέχη 100 εταιριών, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, την Παρασκευή 17.10.2014, με την υποστήριξη της εταιρίας Consolidated Contractors Company (CCC). Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 16.10.2014, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας με συμμετοχή 40 εταιριών.

 

 

Όπως σημείωσε σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας «στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, ο ΣΕΒ στηρίζει ενεργά την επιλογή της εξωστρέφειας με πρωτοβουλίες και ουσιαστικές δράσεις επιδιώκοντας να θεμελιώσει και να ενισχύσει επιχειρηματικές γέφυρες. Η Αίγυπτος, όπως τόνισε ο κ. Λαβίδας, παραμένει στις προτεραιότητες ελληνικών επιχειρηματικών σχεδίων, καθώς αντιπροσωπεύει μια αγορά 90 εκατομμυρίων καταναλωτών, εκ των οποίων εκτιμάται ότι το 20% διαθέτει ικανή αγοραστική δύναμη, βρίσκεται σε στρατηγική γεωγραφικά θέση, είναι σχετικά προηγμένη σε σχέση με άλλες γειτονικές χώρες και υπάρχουν προοπτικές σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Παρά την αβεβαιότητα από το ευμετάβλητο επιχειρηματικό περιβάλλον, η επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Αίγυπτο μπορεί να αποφέρει απτά αλλά μακροπρόθεσμα οφέλη, εφόσον υπάρχει κατάλληλη στρατηγική, υπομονή και επιμονή».

 

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου κ. Γιάννης Γιώτης. υπογράμμισε τις δυνατότητες ενίσχυσης των μεγεθών του διμερούς εμπορίου -οι ελληνικές εξαγωγές μετρούν 593,5 εκ. € έναντι 576,5 εκ. € εισαγωγών από Αίγυπτο-  και των ελληνικών επενδύσεων που ανέρχονται σε 1,2 δις δολ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μεγάλα έργα που σχεδιάζει η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση, ενώ η Συμφωνία Σύνδεσης Αιγύπτου-Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμμετοχή της Αιγύπτου σε άλλες Περιφερειακές Συμφωνίες αδασμολόγητου εμπορίου επιτρέπουν την εξαγωγική διείσδυση σε πολλές αγορές της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, τους Αραβικού Κόλπου και της Υποσαχάριας Αφρικής.

 

 

Κατά τη διάρκεια των ημερίδων, πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις από στελέχη του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, του Οργανισμού Επενδύσεων και Ελεύθερων Ζωνών και του Συνδέσμου Aιγυπτίων Επιχειρηματιών, καθώς και από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο και τον Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας.

 

 

Παράλληλα, επικεφαλής Ελληνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται για πολλά χρόνια στην Αίγυπτο, αναφέρθηκαν σε εμπειρίες, ανέδειξαν εμπόδια και προβλήματα και υπέδειξαν τρόπους προσέγγισης της αιγυπτιακής αγοράς.

 

 

 

Μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Ελευθερίου μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που αναφέρεται στην διάσημη μεσογειακή διατροφή.

 

 

 

 

seb ath 01

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης