Νέα σελίδα στην αναπτυξιακή συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επίσκεψη στο Κάιρο του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη


Η συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς αποφασίστηκε στις συναντήσεις που είχε ο Yπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Saad El-Geyoushi και τον Yπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας Mohamed Shaker, κατά τη διάρκεια της επίσημης τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Κάιρο.

 

 

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Σπίρτζης, επικεφαλής ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αποφασίστηκε η συνεργασία εμπειρογνωμόνων σε θέματα διαλιμενικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενιαία αντιμετώπιση στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τους σιδηροδρόμους, τις αστικές μεταφορές και την οδική ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε με τον Αιγύπτιο υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας.

 

 

Μάλιστα, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αιγυπτιακή πλευρά για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής.

 

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Θανάσης Χριστόπουλος.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης