Νέα σελίδα συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) με το Αιγυπτιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΕΝΑ) – Η ισχύς εν τη ενώσει


 

 

 

 

Νέες προοπτικές για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και το Αιγυπτιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΕΝΑ) δημιουργεί η σκέψη για τη δημιουργία μίας συνεργασίας που ξεκίνησαν να συζητούν στην πράξη οι δύο μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμού που πρωτοστατούν στο χώρο τους στη Μεσόγειο.

 

 

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, ήρθε στο Κάιρο από την Θεσσαλονίκη όπου έχει την ευθύνη του κλιμακίου του Αθηναϊκού Πρακτορείου στην ελληνική συμπρωτεύουσα, η παλιά γνώριμη στην ελληνική παροικία δημοσιογράφος κα Σοφία Παπαδοπούλου, που είχε συνεργαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με τον αξέχαστο Κωστή Μοσκώφ. Μία εξαιρετική δημοσιογράφος πολύγλωσση, που με τις συνεχείς συνεντεύξεις της με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες αλλά και τη σεμνότητα που τη διακρίνει στη δουλειά της, τιμά όσο λίγοι δημοσιογράφοι τον χώρο του Τύπου.

 

 

Στην Αίγυπτο, συνάντησε τον προβεβλημένο Αιγύπτιο δημοσιογράφο και προϊστάμενο του οικονομικού ρεπορτάζ όλου του ΜΕΝΑ, τον πανεπιστημιακό κ. Τάρεκ Ζιάντ, ο οποίος μάλιστα έχει την τιμή να ακολουθεί τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στις αποστολές του στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό τις χώρας και να στέλνει ανταποκρίσεις για τον ηγέτη της Χώρας του Νείλου, που μεταδίδονται σε όλα τα αιγυπτιακά μέσα. Ο κ. Ζιαντ είναι μάλιστα και ο βασικότερος συνομιλητής στα διεθνή δημοσιογραφικά φόρα και ενώσεις, όπου συναντάται το αιγυπτιακό ΜΕΝΑ με το ελληνικό ΑΠΕ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) και έχει επανειλημμένα επισκεφτεί για αποστολές την Ελλάδα και την Κύπρο, πρόσφατα και την Κρήτη, στη Σύνοδο Κορυφής των τριών ηγετών στις 10 Οκτωβρίου.

 

 

Οι δύο εξαιρετικοί δημοσιογράφοι που διακρίνονται για την αγάπη τους για το έργο τους αλλά και για την Αίγυπτο και τον αραβικό κόσμο συναντήθηκαν στο Κάιρο πριν από λίγες ημέρες, παρουσία μάλιστα και του ανταποκριτή του ΑΠΕ και του ΚΥΠΕ στο Κάιρο, Νίκου Κάτσικα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των εθνικών πρακτορείων Ελλάδας και Αιγύπτου.

 

 

Μία κίνηση ιδιαίτερα σημαντική, αν λάβουμε υπόψη το πόσο υψηλά βρίσκονται πλέον οι σχέσεις των δύο κρατών σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Με αποτέλεσμα, η ανταλλαγή των ειδήσεων από τη μία στην άλλη χώρα, να αποτελεί όχι απλά το συζητούμενο αλλά το αναγκαίο και απαραίτητο, και μάλιστα στ Χώρα του Νείλου, όπου η ελληνική παροικία, η αιγυπτιώτικη παροικία αποδεικνύεται ως μία από τις σημαντικότερες γέφυρες συνεργασίας των δύο κρατών, και μαζί βεβαίως και της Κύπρου.

 

 

Και φυσικά, η συνάντησή τους, πού αλλού θα μπορούσε να γίνει, από ό,τι στο Σπίτι των Ελλήνων στο Κάιρο, το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, όπου και οι τρεις συζητήσανε και ανοίξανε νέους δρόμους και προοπτικές συνεργασίας, με την υποστήριξη βέβαια του Προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, του καλού συναδέλφου πάνω από όλα, Μιχάλη Ψύλλου, ο οποίος επανειλημμένα έχει δείξει και αποδείξει την αγάπη, τόσο για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό αλλά και για το θεσμό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ. Θεόδωρο Β΄.

 

 

Από το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου και η φωτογραφία των τριών δημοσιογράφων, μεταφέροντας με τον πιο εξαιρετικό τρόπο τον συμβολισμό της συνύπαρξης της Ελλάδας και της Αιγύπτου, και ιστορικά και ακόμη περισσότερο στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε, όπου οι δύο χώρες οραματίζονται να φέρουν τους λαούς τους ακόμη πιο κοντά. Αυτό είναι και το όραμα των δύο μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων ΑΠΕ και ΜΕΝΑ και αυτή την ιδέα υποστήριξαν και οι τρεις δημοσιογράφοι, με την αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπογραφεί μία σχετική συνεργασία μεταξύ ΜΕΝΑ και ΑΠΕ.

 

 

Το ΠΥΡΑΜΙΣ και όλος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός είναι στο πλευρό τους.         

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης