Και νέα συγχαρητήρια μηνύματα για τα 13 χρόνια του «ΝΕΟΥ ΦΩΤΟΣ», από τον Πρέσβη κ. Ζέπο και τον πρώην Πρόξενο στην Αλεξάνδρεια κ. Καποδίστρια


 

 

 

 

 

 

Συνεχίζουν να καταφθάνουν τα συγχαρητήρια μηνύματα στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» για τα 13 χρόνια λειτουργίας του με αρχισυντάκτη τον δημοσιογράφο Νίκο Κάτσικα.

 

 

 

 

Ανάμεσα στα μηνύματα, ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι ευχές ενός από τους πιο αγαπητούς διπλωμάτες, που πέρασαν από το Κάιρο, του Πρέσβη κ. Ιωάννη Αλέξιου Ζέπου.

 

 

 

 

 

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ

ΙΩΑΝΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΖΕΠΟΥ

 

 

 

 

 

zepos

 

 

 

 

 

 

Ο εξαίρετος διπλωμάτης, που έφτασε να διατελέσει επί μακρόν χρονικό διάστημα και Γενικός Γραμματέας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν πάντοτε στο πλευρό της εφημερίδας και μάς έστειλε το παρακάτω μήνυμα, για το οποίο τον ευχαριστούμε θερμά:

 

 

 

 

 

«Χρόνια Πολλά» κύριε Κάτσικα !!

 

Καλή συνέχεια πάντοτε με επιτυχίες !!

 

 

Με θερμούς χαιρετισμούς.

 

 

ΙΑ Ζέπος

 

 

 

 

 

Δεν έχουμε πραγματικά λόγια για να ευχαριστήσουμε τον αγαπητό μας Πρέσβη, που παραμένει στο πλευρό μας μέχρι και σήμερα. Να είναι πάντα καλά.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ ΕΥΧΕΣ

ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η επιστολή που παραλάβαμε και από τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστο Καποδίστρια, που έχει μείνει πάντοτε στις καρδιές των Αλεξανδρινών παροίκων ως ένας από τους πλέον αγαπητούς διπλωμάτες.

 

 

 

 

 

kapodistrias

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει λοιπόν στην μακροσκελή ευχητήρια επιστολή του ο νυν Σύμβουλος Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας στην Λευκωσία της Κύπρου, όπου έχει μετατεθεί:  

 

 

 

 

 

 

«Αγαπητέ κύριε Κάτσικα, φίλε Νίκο,

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασα για την συμπλήρωση από το «ΝΕΟ ΦΩΣ» των 13 πρώτων χρόνων του βίου του.

 

Έχοντας ζήσει πρόσφατα κοντά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, αντιλαμβάνομαι ακόμη περισσότερο την εξαιρετική σημασία που έχει η παρουσία μίας τόσο δραστήριας και πάντοτε καλά ενημερωμένης εφημερίδας για τον Ελληνισμό.

 

Η ενημέρωση του Ελληνισμού της Αιγύπτου για τα τρέχοντα και τα συμβαίνοντα, για τις δραστηριότητες των δύο ιστορικών Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας, για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη περιοχή, αποτελεί μία αναμφισβήτητη αναγκαιότητα, στην οποία

το «Νέο Φως» ανταποκρίνεται με συνέχεια, συνέπεια, ήθος και πατριωτισμό από την στιγμή της ίδρυσής του.

 

Ο πολλαπλός και εθνικά ωφέλιμος ρόλος του «Νέου Φωτός», όμως, όπως και εγώ ο ίδιος είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κατά τη θητεία μου ως Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια, βαίνει πολύ πέραν της ενημερωτικής του αποστολής: αποτελεί έναν ισχυρό σύνδεσμο

του Ελληνισμού της Νειλοχώρας τόσο με την μητρόπολη Ελλάδα όσο και με τον απανταχού Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

Έναν σύνδεσμο που αντανακλά, στην πρώτη περίπτωση, τους αδιάρρηκτους διαχρονικούς δεσμούς της μητέρας-πατρίδας με την απανταχού ομογένεια, και, στην δεύτερη, εκείνο το μοναδικό μείγμα συγκίνησης και νοσταλγίας που συνδέει τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, όπου και αν βρίσκεται και προοδεύει, με την γενέτειρά του, με την πόλη του, με το σχολείο στο οποίο έμαθε τα πρώτα γράμματα, με την φιλόξενη γη της Αιγύπτου και τόσα άλλα..

 

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στο «Νέο Φως» για την αδιάλειπτη παρουσία του κοντά στον Ελληνισμό της Αιγύπτου, κοντά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και το θεάρεστο, πολυδιάστατο και βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό ποιμενικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου Β” και των Αγίων Πατέρων που διακονούν μαζί του την Ορθόδοξη Πίστη μας, κοντά στους οργανωμένους θεσμούς των Ελληνικών Κοινοτήτων

παρουσιάζοντας και, κυρίως, στηρίζοντας σταθερά το πολυποίκιλο και σημαντικότατο έργο τους, αλλά και πάντοτε κοντά στις Ελληνικές Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές, στηρίζοντας το δικό τους έργο συμπαράστασης στον Ελληνισμό της Αιγύπτου, σύσφιγξης των διμερών σχέσεων και προώθησης των αξιών και των δικαίων της Ελλάδος.

 

Με αυτά τα λίγα αλλά ειλικρινή λόγια, ήθελα να εκφράσω και εγώ, αγαπητέ φίλε Νίκο, από ένα άλλο ιστορικό και μαρτυρικό κομμάτι του Ελληνισμού, την Κύπρο, στην οποία, όπως γνωρίζετε, έχω την εξαιρετική τιμή να υπηρετώ εδώ και ένα χρόνο, τον θαυμασμό μου στην αδιάκοπη, εδώ και χρόνια, προσπάθειά σας.

Μία προσπάθεια  που έχει φέρει το «Νέο Φως» στις καρδιές των αναγνωστών του, όπου και αν βρίσκονται και να ευχηθώ Καλή Συνέχεια με πολλά ακόμη χρόνια παρουσίας κοντά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, ο οποίος τόσο ξεχωριστή θέση κατέχει ανάμεσα στον απανταχού Απόδημο Ελληνισμό.

 

Με φιλικά αισθήματα και ιδιαίτερη εκτίμηση,

 

Χρήστος Καποδίστριας»

 

 

 

 

(ΣΣ. Οποιαδήποτε λόγια ευχαριστίας, θα είναι φτωχά μπρος στον πλούτο της ψυχής και της αγάπης ενός εξαίρετου διπλωμάτη όπως ο κ. Καποδίστριας για το «ΝΕΟ ΦΩΣ» και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό).

 

 

 

 

 

ΕΥΧΕΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΪΡΟΥ

ΔΡ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

koumarianou

 

 

 

 

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καΐρου Δρ Μαριέττα Κουμαριανού για τα ευγενικά της λόγια, όπου ευχήθηκε για το «ΝΕΟ ΦΩΣ»…

 

 

 

«Να τα εκατοστήσει!

 

Και ο αρχισυντάκτης, πάντα ΑΞΙΟΣ!!!

 

Η Συντονίστρια»

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης