Νέα τηλεφωνική επικοινωνία των Προέδρων Αιγύπτου και Κύπρου, σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα


Σε συνεχή επαφή για όποιες εξελίξεις προκύπτουν, αναφορικά με θέματα περιφερειακής συνεργασίας αποφάσισαν να βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι μετά από μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν στις 17 Νοεμβρίου το απόγευμα.

 

 

Γραπτή δήλωση του Κυπρίου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Προέδρων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη Χερσόνησο του Σινά, ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Σίσι για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην Ιορδανία, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

 

 

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού την πεποίθηση ότι μέσα από τη συνεργασία των κρατών της περιοχής μπορούν να αντιμετωπιστούν με περισσότερη επιτυχία τα κοινά προβλήματα και οι κοινές προκλήσεις, προς όφελος πάντοτε των λαών της περιοχής.

 

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Σίσι αντήλλαξαν απόψεις επί διμερών θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό τομέα και επί άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

Οι δύο Πρόεδροι “συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για όποιες εξελίξεις προκύπτουν, αναφορικά με θέματα περιφερειακής συνεργασίας”, καταλήγει η δήλωση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης