Νέα τηλεφωνική επικοινωνία των Προέδρων Αιγύπτου και Κύπρου, σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα


Σε συνεχή επαφή για όποιες εξελίξεις προκύπτουν, αναφορικά με θέματα περιφερειακής συνεργασίας αποφάσισαν να βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι μετά από μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν στις 17 Νοεμβρίου το απόγευμα.

 

 

Γραπτή δήλωση του Κυπρίου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο Προέδρων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη Χερσόνησο του Σινά, ενημέρωσε τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Σίσι για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στην Ιορδανία, στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

 

 

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού την πεποίθηση ότι μέσα από τη συνεργασία των κρατών της περιοχής μπορούν να αντιμετωπιστούν με περισσότερη επιτυχία τα κοινά προβλήματα και οι κοινές προκλήσεις, προς όφελος πάντοτε των λαών της περιοχής.

 

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Σίσι αντήλλαξαν απόψεις επί διμερών θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στον ενεργειακό τομέα και επί άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

Οι δύο Πρόεδροι “συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για όποιες εξελίξεις προκύπτουν, αναφορικά με θέματα περιφερειακής συνεργασίας”, καταλήγει η δήλωση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης