Νέες εταιρικές σχέσεις συνεργασίας υπογράφει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ιορδανία και το Λίβανο


 

 

 

 

Την περαιτέρω πορεία σχετικά με τις προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης με την Ιορδανία για την περίοδο 2016-2018 και το Λίβανο για την περίοδο 2016-2020, συμφώνησε στις 17 Οκτωβρίου το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προσδιορίζοντας το πλαίσιο των αμοιβαίων δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στη διάσκεψη του Λονδίνου για τη στήριξη της Συρίας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

 

 

 

Οι δράσεις που ενέκρινε το Συμβούλιο έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός “κοινού χώρου ειρήνης, ευημερίας και σταθερότητας”, ενώ προσδιορίζουν καθώς και το βασικό ρόλο που διαδραματίζουν οι δύο χώρες στην περιοχή.

 

 

 

 

 

Το Συμβούλιο των ευρωπαϊκών χωρών επικεντρώνεται στην ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας των χωρών υποδοχής, με παράλληλη ενίσχυση των οικονομικών ευκαιριών για τους πρόσφυγες της Συρίας, μέσω της αύξησης της προστασίας και της πρόσβασης στην απασχόληση και την ποιότητα της εκπαίδευσης, στις δύο χώρες. Αυτό θα συμβάλει στην παροχή ενός κατάλληλου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους από τη Συρία κατά τη διάρκεια της προσωρινής διαμονής εκεί.

 

 

 

 

 

Οι προτεραιότητες της εταιρικής σχέσης αναμένεται να εγκριθούν στο σύνολό τους στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Ιορδανίας και το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Λιβάνου, που θα λάβουν χώρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης