ΝΕΟ ΦΩΣ Καΐρου: «Δυναμική ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας νέων επιχειρηματιών από Ελλάδα και Αίγυπτο»


Μία νέα ιστορική σελίδα για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδος και Αιγύπτου, άνοιξε με την σημαντική επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποίησε η Ένωση Νέων Επιχειρηματιών της Αιγύπτου (EJB) στην Ελλάδα, δημιουργώντας μία νέα γέφυρα δυναμικής συνεργασίας ιδιαίτερα ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

 

Για την όλη διοργάνωση, υπεύθυνη ήταν η κα Αλίκη Ποτονού, που σαν καϊρινή συμπάροικος και εξειδικευμένη στα ζητήματα αυτά, έδειξε ότι ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά και στον τομέα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, μέσα βεβαίως από τα εξειδικευμένα στελέχη του.

 

Έτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που λάβαμε και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες αιγυπτιακές εφημερίδες καθώς και την τηλεόραση, «στο πλαίσιο της ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών ευκαιρειών, πραγματοποιήθηκε στις 21-28/11/2013 Αιγυπτιακή Επιχειρηματική Αποστολή της Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών της Αιγύπτου ( EJB) στην Ελλάδα και πέντε χώρες των Βαλκανίων (Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Κόσοβο και Μαυροβούνιο).

 

Οι επιχειρήσεις  που έλαβαν μέρος (Orascom Construction, Alweiler Pumps, Tera Industrial, Mahallatex, Mantex, Sogic, NID Medical Co, CEG Contracting, Liteway Egypt, Ectra Consulting and Trading, Kadmar Group) δραστηριοποιούνται  σε διάφορους τομείς όπως κατασκευές, real estate, κλωστοϋφαντουργία, παραγωγή ηλεκτρικών λαμπτήρων, γεωργία, υγεία – φαρμακευτικό τομέα, ενέργεια, χρηματο-οικονομικό τομέα, ναυτιλία.

 

Ξεκίνησε με πρόσκληση των Πρέσβεων των προαναφερόμενων χωρών στα γραφεία της EJB  από τους οποίους έγινε παρουσίαση- από τον καθενα ξεχωριστά – για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες της χώρας του. Πρώτος ξεκίνησε το λόγο ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Χριστόδουλος Λάζαρης παρουσία του Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ευάγγελου Δαϊρετζή.

 

Σε συνεργασία με την κα Αλίκη Ποτονού, Σύμβουλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, βρέθηκε η αποστολή στην Αθήνα στις 21-23/11/2013 όπου πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις των επιχειρηματιών με Ελληνες ομολόγους τους στα γραφεία του Ελληνικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Τα Β2Β ξεκίνησαν με ομιλία της κας Χεντάγια Σελίμ, Εμπορικής Ακολούθου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα και στη συνέχεια ακολούθησαν παρουσιάσεις των επιχειρηματικών ευκαιρειών από τους αντιπροσώπους των δύο Οργανισμών: του κ. Νίκου Βασιλείου, Διευθυντή Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΑ και του κ. Χοσάμ Φαρίντ, Προέδρου EJB όπου και υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας. Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν της αποστολής που παρέθεσε η κα Σελίμ παρουσία του Πρέσβη της Aιγύπτου στην Ελλάδα κ. Άχμεντ Ελ Μπιντέουι και στελεχών του ΕΒΕΑ.

 

Στο πλαίσιο των τριήμερων συναντήσεων ήρθαν σε επαφή μέλη της αποστολής με μέλη της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων στα γραφεία τους με πρωτοβουλία των Προέδρων των δύο Οργανισμών κ. Χοσάμ Φαρίντ της EJB και κ. Δημήτρη Τσίγκου της Ένωσης και της (YES) Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών.

 

Η επιχειρηματική αυτή αποστολή στέφθηκε από επιτυχία καθώς και οι δύο πλευρές έδειξαν ενδιαφέρον και έγινε σε μία περίοδο που και οι δύο χώρες βρίσκονταν σε δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που όμως γεννούν νέες ευκαιρίες συνεργασίας δήλωσε η κα Αλίκη Ποτονού στο κλείσιμο των τριήμερων συναντήσεων. Αντικείμενο των συζητήσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της αποστολής υπήρξαν ζητήματα σχετικά με εξαγωγές- εισαγωγές, επενδύσεις, αντιπροσωπείες και κοινοπραξίες. Επιπλέον, η Ελληνική πλευρά εισηγήθηκε την αποστολή συμβούλων σε θέματα ενέργειας, κατασκευών και τουρισμού καθώς και την επέκταση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

 

 Από το ΝΕΟ ΦΩΣ Καΐρου, έκδοσης 12 Μαιου 2014.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης