Νέο τερματικό σταθμό, προϋπολογισμoύ ύψους 3 δις δολαρίων, σχεδιάζει το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι


Την ακλόνητη πεποίθηση του εξέφρασε ο Tony Douglas, CEO της εταιρίας που διαχειρίζεται τα κρατικής ιδιοκτησίας αεροδρόμια του εμιράτου, ότι το νέο terminal του διεθνούς αερολιμένα του Άμπου Ντάμπι, θα λειτουργήσει στις 17/07/17, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

 

To Midfield Terminal ( ή terminal 3) στοχεύει στο να μετατρέψει την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε έναν από τους κορυφαίους κόμβους των παγκόσμιων αερομεταφορών.

 

 

Το διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι το πρώτο εξάμηνο του 2014, εξυπηρέτησε 9,5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια.

 

 

Ο Tony Douglas ανέφερε ότι εντός πενταετίας από το Άμπου Ντάμπι σε ετήσια βάση θα μετακινούνται 40 εκατομμύρια επιβάτες, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια μέσω του νέου Midfield Terminal, ύψους 52 μέτρων.

 

 

Βέβαια το Άμπου Ντάμπι ακόμα και έτσι θα υπολείπεται από τις επιδώσεις του διεθνούς αερολιμένα του Ντουμπάι, ο οποίος το πρώτο εξάμηνο του 2014 εξυπηρέτησε σχεδόν 35 εκατομμύρια επιβάτες.

 

 

Για την χρονιά που διανύουμε το Ντουμπάι αναμένεται να κερδίσει τον «τίτλο» του αεροδρομίου με την περισσότερη διεθνή κίνηση.

 

 

Επίσης το Άμπου Ντάμπι, έχει να αντιμετωπίσει και τον «ανταγωνισμό» από το διεθνή αερολιμένα Hamad του Κατάρ, μέσω του οποίου μετακινούνται σε ετήσια βάση 30 εκατομμύρια επιβατών.

 

 

Μια ακόμη αποστολή που έχει στα χέρια του ο Tony Douglas, είναι η ανάπτυξη του μεγαλύτερου πελάτη του αεροδρομίου που διευθύνει: Της Etihad Airways. Της κρατικής αεροπορικής εταιρίας του Άμπου Ντάμπι, η οποία αύξησε την μεταφορική κίνηση επιβατών κατά 22%, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

 

 

Ο Tony Douglas είναι πεπεισμένος ότι οι επενδύσεις της Etihad σε άλλες αεροπορικές εταιρίες, θα αυξήσουν την κίνηση προς το αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

 

 

Οι επιβάτες από την Γερμανία είναι οι τρίτοι σε επισκεψιμότητα στο αεροδρόμιο, λόγω της συνεργασίας της Etihad με την Air Berlin, ενώ η πρόσφατη συμφωνία Etihad- Alitalia αναμένεται να αυξήσει περισσότερο την επιβατική κίνηση στο Άμπου Ντάμπι.

 

 

 

Πηγή: www.zougla.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης