Ο Τέρενς Κουΐκ αναλαμβάνει νέος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό – Το ΠΥΡΑΜΙΣ τού εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του


 

 

 

 

 

 

 

 

Ένας άνθρωπος του Τύπου γίνεται πλέον από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ο αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Υφυπουργός Εξωτερικών. Πρόκειται για τον διακεκριμένο και δημοσιογράφο, Τέρενς Κουΐκ, που έχει γίνει κομμάτι πλέον της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης και τώρα μέσα από την πολιτική, αναλαμβάνει στους ώμους του τις ευθύνες ενός επίσης από τα σημαντικότερα κομμάτια του Ελληνισμού, του Απόδημου Ελληνισμού.

 

 

 

 

 

Ο κ. Τέρενς Κουΐκ παίρνει την αρμοδιότητα επισήμως από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, αν και κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πρακτικά τις αρμοδιότητες αυτές εξασκούσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

 

 

 

 

 

Όπως και να έχουν συμβεί πάντων τα πράγματα, ουσιαστικά, η τοποθέτηση του κ. Κουΐκ στο πόστο του Απόδημου Ελληνισμού θα δώσει νέα ώθηση στον τομέα, γνωρίζοντας πολύ καλά τους αγώνες που έχει δώσει εδώ και δεκαετίες ο γνωστός δημοσιογράφος, μην παύοντας ποτέ να βρίσκεται κοντά στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας.

 

 

 

Για αυτό και το ΠΥΡΑΜΙΣ, εύχεται στον κ. Κουΐκ, καλή επιτυχία στο έργο του.

 

 

 

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ  

 

 

 

 

Όπως διαβάζουμε στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου 1947. Είναι παντρεμένος με την Αδαμαντία Γεροσιδέρη και πατέρας τριών παιδιών.

 

 

 

 

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1966 όταν ακόμα ήταν πρωτοετής φοιτητής της Παντείου Σχολής Ανωτάτων Πολιτικών Επιστημών. Είχε ήδη ένα χρόνο σπουδών στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, αλλά την άφησε γιατί ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο της Δημοσιογραφίας και της  Επικοινωνίας, με συναφείς σπουδές.

 

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

 

 

Από το 1966 που προσελήφθη ως δόκιμος στο «ΕΘΝΟΣ» μέχρι και το 2008 εργάστηκε συνεχώς σε κορυφαίες εφημερίδες όπως    «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΘΝΟΣ»,  «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ».

 

 

 

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ  

 

 

Η πρώτη του επαφή με το ραδιόφωνο έγινε το 1966.Το 1975 στο Ά Πρόγραμμα της ΕΡΤ επί Μάνου Χατζηδάκη έκανε την πρώτη στην ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου ζωντανή πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή.Το 1988 ξεκίνησε τη μακροβιότερη και δημοφιλέστερη πρωινή εκπομπή «Πρωινή Γραμμή» από τη συχνότητα του ΑΝΤΕΝΝΑ FM. Στη συνέχεια ανέλαβε την πρωϊνή ζώνη του ιστορικού δημοτικού ραδιοφώνου ΑΘΗΝΑ 984 και μετά την  πρωϊνή ραδιοφωνική ζώνη στην δημόσια ραδιοφωνία στη συχνότητα 105,8.

Μπροστά στο μικρόφωνο, ήταν αυτός που εγκαινίασε με τη φωνή του τον ΑΝΤΕΝΝΑ FM Θεσαλονίκης και τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό σταθμό του Δοξάτου Δράμας.

 

 

 

 

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΡΤ

 

 

Η συνεργασία του με την κρατική τηλεόραση άρχισε με την μεταπολίτευση το 1974 με προσωπική επιλογή του τότε Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, που δολοφόνησαν τα καθάρματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

 

 

Το 1976 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, κάλεσε τον Τέρενς Κουίκ στο Γραφείο του και προσωπικά του ανέθεσε την ίδρυση της «ΕΡΤ 3»,του πρώτου περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ, με έδρα την θεσσαλονίκη.

 

 

Ήταν το επιστέγασμα της εμπιστοσύνης που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν η πρωθυπουργική επιλογή να τον καλύπτει ως πολιτικός και Διπλωματικός ρεπόρτερ, σε όλες τις δράσεις του εντός και εκτός Ελλάδας. Μία σχέση εμπιστοσύνης, φιλίας και τακτικότατης επικοινωνίας, που κράτησε μέχρι τα τελευταία του βίου του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 

 

Ο Τέρενς Κουίκ διηύθυνε την ΕΡΤ3 για δύο χρόνια,παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και τις καθημερινές ειδήσεις από την Βόρεια Ελλάδα.

 

 

Επιστρέφοντας στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1978,του ανατέθηκε να ιδρύσει και να οργανώσει τη Διεύθυνση Τηλεοπτικών Αθλητικών Εκπομπών της ΕΤ-1,της οποίας διατέλεσε και ο πρώτος διευθυντής για δύο χρόνια, εισάγοντας πολλές καινοτομίες.

 

 

Στον τομέα της παρουσίασης ειδήσεων ήταν ο βασικός παρουσιαστής από τον φθινόπωρο του 1974, μέχρι τις 31 Αυγούστου 1989, οπότε και παραιτήθηκε από την ΕΡΤ.

 

 

Το καλοκαίρι του 2008 επέστρεψε στην δημόσια τηλεόραση παρουσιάζοντας την εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ», κάθε Τρίτη βράδυ στην ΕΤ3.

 

 

 

 

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

 

Πρωτοστάτησε το Φθινόπωρο του 1989 στην ίδρυση του ΑΝΤΕΝΝΑ TV. Διατέλεσε για τρια χρόνια Διευθυντής Ειδήσεων,για 10 χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων και για δύο χρόνια μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΑΝΤΕΝΝΑ TV.

 

 

Την 1η Ιανουαρίου 2001 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το τηλεοπτικό κανάλι STAR ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και αργότερα ως Διευθυντής Ειδήσεων & Ενημέρωσης.

 

 

Από το Φθινόπωρο του 2003 ανέλαβε την τρίωρη πρωινή καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Κάθε μέρα Καλημέρα»,την οποία συνέχισε το 2006 και για δυο χρόνια στο ALTER.

 

 

 

 

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

 

Έχει παρουσιάσει περισσότερα από 12.500 τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Έχει γυρίσει περισσότερα από 11.000 ρεπορτάζ. Έχει παρουσιάσει και διευθύνει πάνω από 1000 εκπομπές λόγου των οποίων υπήρξε και ο παραγωγός. Στο ενεργητικό του καταγράφονται εκατοντάδες τηλεοπτικές αποστολές στο εξωτερικό, σε περισσότερα από 80 κράτη, στις οποίες περιλαμβάνονται και αποστολές υψηλού κινδύνου σε εμπόλεμες ζώνες.

 

 

 

Τον έχουν τιμήσει με συνεντεύξεις τους όλοι οι πρωθυπουργοί της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά και με αποκλειστικές συνεντεύξεις τους δεκάδες διάσημες προσωπικότητες όπως οι: Τζίμυ Κάρτερ, Τζώρτζ Μπούς, Ανουάρ Σαντάτ, Γιτζάκ Ραμπίν, Γιάσερ Αραφάτ, Χένρυ Κίσσιγκερ, Ρόουζ Κέννεντυ (Μητέρα των Κέννεντυ), Κριστιάν Μπάρναρντ, Χριστίνα Ωνάση (στη μοναδική της τηλεοπτική συνέντευξη), Ουμπέρτο Εκο, Φρανκ Σινάτρα, Σαρλ Αζναβουρ, Σων Κόννερυ, Ρότζερ Μουρ, Μάικλ Σουμάχερ κ.α.

 

 

 

 

Στις εφημερίδες και τα περιοδικά έχει περισσότερες από 14.000 δημοσιεύσεις ρεπορτάζ και άρθρων.

 

 

 

 

Το 2006 βραβεύτηκε για το δημοσιογραφικό του ήθος από την Ενωση των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

 

 

 

 

Είναι, ίσως, από τους δημοσιογράφους εκείνους, με πληθώρα προσωπικών σχέσεων και επαφών σε πολλές σημαντικές και πρωταγωνιστικές    χώρες του πλανήτη και από τον πολιτικό χώρο και από τον Δημοσιογραφικό, που σχεδιάζει να αξιοποιήσει επ” οφελεία της ΑΜ-Θ.

 

 

 

 

 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

 

Εχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες τετραετίες (1986,1990) δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, πρώτος σε σταυρούς και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αθηναίων και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Επίσης έχει εκλεγεί δύο φορές, πάλι πρώτος σε σταυρούς, σύμβουλος στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού του οποίου διατέλεσε επί 6 χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (1994,1998).

 

 

Διατέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

 

 

Καθηγητής Δημοσιογραφίας σε κορυφαίες Σχολές, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

 

 

Από τον Μάιο 2012 είναι Βουλευτής Επικρατείας, Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

 

Είναι Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, μέλος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών και μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

 

 

Είναι μέλος των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας με Ρωσία, Ιαπωνία (της οποίας είναι Γραμματέας), Βρετανίας και Χιλής.

 

 

 

 

 

kouik161

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης