ΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΣΤΑ 1918


 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 

Στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου βρίσκονται σώματα της εφημερίδας του Tarpon Springs ¨The Evening Leader¨, στο φύλλο της 7/10/1918 της οποίας διαβάζουμε τα εξής, τα οποία παραθέτουμε μεταφρασμένα ως ένα δωδεκανησιακό ντοκουμέντο :

 

Ανακοινώνεται με το παρόν ότι την 6η ημέρα του Νοεμβρίου 1918, οι κάτωθι υπογράφοντες θα υποβάλουν στον Αξιότιμο Ο. Κ. Ριβς, Δικαστή του Έκτου Περιφερειακού Δικαστηρίου της Πολιτείας της Φλόριντας, αίτημα για την ίδρυση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ :

 

Ν.Γ. Αρφαράς

 

Ιωάννης Διαμαντής

 

Χριστόδουλος Θέμελης

 

Γεώργιος Αγγελινιάδης

 

Κωνσταντίνος Νικηταρίδης

 

Γεώργιος Φουντουκλής

 

Ιωάννης Κορτέσσης

 

Εμμανουήλ Αλεξίου

 

Μ. Μελαγχρινός

 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

 

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ

 

Τα άρθρα του Καταστατικού υπογράφονται από τους ανωτέρω και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι εγκαθιδρύονται ως κοινωνικό σώμα σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας της Φλόριντα και των σχετικών ελευθεριών τους (σημ. των νόμων της Φλόριντα) και υιοθετούνται τα ακόλουθα άρθρα:

 

ΑΡΘΡΟ Ι

 

Η ονομασία της ένωσης θα είναι ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ  ΦΛΟΡΙΝΤΑ. Με κύρια έδρα και γραφεία στην πόλη του Τάρπον Σπινγκς, της Κομητείας της Πινέλας και της Πολιτείας της Φλόριντα.

 

ΑΡΘΡΟ ΙΙ

 

Η γενική φύση και οι σκοποί της, θα είναι η εκδήλωση πίστης των Δωδεκανήσιων στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και το σκοπό των Συμμάχων, που είναι η απελευθέρωση όλων των ανθρώπων του κόσμου και το δικαίωμα των πανταχού ανθρώπων να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους και την πίστη τους (σημ. εννοεί πολιτική / εθνική πίστη, όχι θρησκευτική), οι δε Δωδεκανήσιοι ως Έλληνες, μοιραζόμενοι τα ίδια Ελληνικά ιδανικά, την ίδια γλώσσα και τα ίδια έθιμα και θρησκεία, θα ενθαρρύνουν και θα καλλιεργούν για λογαριασμό των συμπατριωτών τους τις αρχές της ελευθερίας ώστε να μπορέσουν να είναι και πάλι ελεύθεροι και να ξαναγίνουν μέρος του Ελληνικού Έθνους.

 

ΑΡΘΡΟ ΙΙΙ

 

Τα μέλη της Ένωσης θα είναι κανονικά (σημ. τακτικά) και επίτιμα, και θα γίνονται αποδεκτά μέσω ψήφου, και θα προσυπογράφουν το Καταστατικό, τα άρθρα και τον εσωτερικό κανονισμό.

 

ΑΡΘΡΟ IV

 

Η ένωση θα υφίσταται στο διηνεκές.

 

ΑΡΘΡΟ V

 

Τα ονόματα των προσυπογράφοντων είναι : Ν.Γ. Αρφαράς, Ιωάννης Διαμαντής, Χριστόδουλος Θέμελης, Γεώργιος Αγγελινιάδης, Κωνσταντίνος Νικηταρίδης, Γεώργιος Φουντουκλής, Ιωάννης Κορτέσσης, Εμμανουήλ Αλεξίου και Μ. Μελαγχρινός, οι οποίοι όλοι διαμένουν στο Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριντα.

 

AΡΘΡΟ VI

 

Οι υποθέσεις της Ένωσης θα χειρίζονται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γραμματέα, τον Ταμία και το Διοικητικό Συμβούλιο (σημ. συμβούλιο διευθυντών), το οποίο θα αποτελείται από τρία μέλη κατ΄ ελάχιστο έως εννέα κατά μέγιστο και θα ψηφίζεται κατά την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους.

 

ΑΡΘΡΟ VII

 

Τα ονόματα των διευθυνόντων που θα χειρίζονται τις υποθέσεις της Ένωσης μέχρι την πρώτη ετήσια εκλογή θα είναι: Ν.Γ. Αρφαράς πρόεδρος, Γεώργιος Αγγελινιάδης αντιπρόεδρος, Ιωάννης Διαμαντής γραμματέας, Χριστόδουλος Θέμελης ταμίας, Κωνσταντίνος Νικηταρίδης, Γεώργιος Φουντουκλής, Ιωάννης Κορτέσσης, Εμμανουήλ Αλεξίου και Μ. Μελαγχρινός μέλη του Δ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ VIII

 

Τα άρθρα του εσωτερικού κανονισμού θα ορίζονται, θα τροποποιούνται και θα καταργούνται από τη πλειοψηφία των παρόντων μελών κατά τη διάρκεια οιασδήποτε τακτικής συνέλευσης ή έκτακτης συνέλευσης που θα έχει συγκληθεί για το σκοπό αυτό με 10ήμερη πρότερη δημόσια ειδοποίηση.

 

ΑΡΘΡΟ ΙΧ

 

Η μέγιστη δανειακή ή άλλη οφειλή που δύναται να συνάψει η Ένωση είναι εκατό δολάρια.

 

ΑΡΘΡΟ Χ

 

Η Ένωση δεν δύναται να κατέχει ακίνητα, παρά μόνον κατόπιν έγκρισης του Περιφερειακού Δικαστή.

 

Ορκίστηκε και υπεγράφη ενωπίω μου, την 1η ημέρα του Οκτωβρίου 1918. Η Εγκατάστασή μου λήγει στις 6 Αυγούστου 1922.

 

Τζον Φ. Γκριν

 

Συμβολαιογράφος της Πολιτείας της Φλόριντα

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης