Ο Αιγυπτιακός τύπος για την υπογραφή συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου για τη δημιουργία θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου


 

 

 

 

Εκτενή ρεπορτάζ δημοσίευσε ο αιγυπτιακός τύπος για το γεγονός της υπογραφής της συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου για τη δημιουργία θαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, χθες στη Λευκωσία.

 

 

Σε ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΜΕΝΑ, αναφέρεται ότι «η συμφωνία θα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μούλλα. Και ότι «επίσης, θα συμβάλει στην ενθάρρυνση περαιτέρω εξερευνήσεων πετρελαίου στην περιοχή, ανέφερε, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Αιγύπτου όσον αφορά το μέλλον του φυσικού αερίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, δεδομένης της στρατηγικής της θέσης και της ισχυρής υποδομής της».

 

 

Η «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «800 εκατομμύρια δολάρια θα στοιχίσει η κατασκευή του θαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά του φυσικού αερίου».

 

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου δεν αφορά μόνο στην υλοποίηση ενός αγωγού θαλάσσιων μεταφορών, αλλά θα συμβάλει θετικά στην εξασφάλιση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν του Υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, προσθέτοντας ότι η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης για την εταιρική σχέση μεταξύ της Αιγύπτου η ΕΕ στον τομέα της ενέργειας τον περασμένο Απρίλιο ανοίγει σημαντικές προοπτικές για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αίγυπτος στον κλάδο».

 

 

Τέλος, η εφημερίδα «Egyptian Gazette» αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κύπριου Υπουργού Ενέργειας κ. Λακκοτρύπη, σύμφωνα με τον οποίον «η υπογραφή αποτελεί σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε επίσης ότι «η συμφωνία, «η πρώτη του είδους της στην κοινή μας περιοχή», ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη διοχέτευση φυσικού αερίου από το πεδίο «Αφροδίτη» της Κύπρου στην Αίγυπτο καθώς και για την προσέλκυση επενδύσεων σε υποδομές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια μεικτή επιτροπή θα συσταθεί σε 30 ημέρες για να επιβλέψει το έργο».

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης