Ο αιγυπτιακός τύπος για τις δηλώσεις του Υπουργού Αρχαιοτήτων Αιγύπτου στα Θυρανοίξια Αγ. Κωνσταντίνου Καΐρου


 

 

 

 

Ιδιαίτερη έκταση έδωσε ο Αιγυπτιακός τύπος στην υψηλή εκπροσώπηση που απέστειλε ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στέλνοντας τον Υπουργό Αρχαιοτήτων Χάλιντ Ελ Ανάνι, έναν από τους σημαντικότερους Υπουργούς της αιγυπτιακής κυβέρνησης, να τον εκπροσωπήσει στα ιστορικά θυρανοίξια του περικαλλούς ανακαινισμένου ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, με τον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο να εκπροσωπεί την Εκκλησία της Κύπρου.

 

 

Είναι χαρακτηριστική η προσφώνηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς Υπουργό Αρχαιοτήτων, μέσα από την οποία εξέφρασε τη συγκίνησή του και τον καλωσόρισε:

 

 

«Εξοχώτατε κ. Υπουργέ, στο πρόσωπό Σας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αίγυπτό μας, που μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο αποτελούν τρεις ειρηνικές χώρες στο χώρο της Μεσογείου», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Και συνέχισε: «Αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας, στο Πατριαρχείο, τον Ελληνισμό, ώστε δύο χιλιάδες χρόνια τώρα αποτελούμε αδέλφια αγαπητά».

 

 

Ο Υπουργός από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή γι’ αυτόν να εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της Αιγύπτου σε αυτή την σημαντική ημέρα των Θυρανοιξίων του Ιστορικού Ναού, μεταφέροντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ευχές του Προέδρου Αλ Σίσι για το γεγονός.

 

 

Και επεσήμανε: «Αυτές οι προσπάθειες ανακαίνισης αποδεικνύουν τους ιδιαίτερους φιλικούς και πανάρχαιους δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Αιγύπτιος Υπουργός, προσθέτοντας: «Αυτές οι σχέσεις υπήρξαν και θα εξακολουθήσουν να είναι εξαιρετικές».

 

 

«Ως Υπουργός Αρχαιοτήτων νιώθω μια ιδιαίτερη χαρά, όταν βλέπω έργα συντήρησης Εκκλησιών στην χώρα που φιλοξένησε την Αγία Οικογένεια όταν προσέφυγε στην Αίγυπτο», κατέληξε ο Αιγύπτιος Υπουργός Αρχαιοτήτων.

 

 

Κλείνοντας ο Υπουργός ευχήθηκε σε όλους του Χριστιανούς να τελούν στην Αίγυπτο πάντα με ασφάλεια και ειρήνη τις θρησκευτικές τους τελετές.

 

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας του ευχήθηκε στα αραβικά «Ραμπένα Χαλίκ», δηλαδή «Ο Θεός να σας έχει καλά».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης