Αλέκος Καζαμίας: ο πρώτος Έλληνας της Κύπρου που εκλέγεται σε Τοπικό Συμβούλιο Κατοίκων της πόλεως Ντάχαμπ, στο Σινά Αιγύπτου


Μεγάλης σημασίας για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου είναι η επιλογή του Αλέκου Καζαμία, του πρώτου Έλληνα στην Αίγυπτο που εξελέγη σε Τοπικό Συμβούλιο Κατοίκων της παραθαλάσσιας πόλης Ντάχαμπ στο νότιο Σινά της Αιγύπτου.

 

Ο κ. Καζαμίας ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο ψηφίστηκε μάλιστα, στις 7 Φεβρουαρίου, Γενικός Γραμματέας του ισχυρού αυτού συμβουλευτικού οργάνου που προωθεί ζητήματα των πολιτών της ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης αυτής πόλης, που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, κάπου 80 χιλιόμετρα από το παγκόσμιο παραθεριστικό κέντρο του Σαρμ Ελ Σέιχ.

 

Και όποιος έχει επισκεφτεί το Ντάχαμπ (που στα αραβικά σημαίνει «χρυσός»), καταλαβαίνει αμέσως το πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλει κανείς στα κοινά αυτής της «χρυσής» σε φυσικό πλούτο περιοχής, που είναι εξίσσου διάσημη ως τουριστικό και αθλητικό κέντρο, προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις του windsurfing και της υποβρύχιας κατάδυσης κάθε χρόνο, από όλα τα μέρη και πλάτη της γης.

 

Έτσι, η λειτουργία αυτού του Τοπικού Συμβουλίου Πολιτών λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, γιατί έχει να κάνει με το μέλλον αυτού του τόπου που αναπτύσσεται ραγδαία.

 

Το εν λόγω Συμβούλιο αποτελείται από 478 μέλη κατοίκους της πόλης και από τότε που ιδρύθηκε, το 1989, έχει βάλει σαν αποκλειστικό σκοπό να επιλύει τα όποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι της περιοχής, που κατά σύμπτωση θυμίζει έντονα ελληνικό νησί, με την παραλία να κοιτάζει μία πανέμορφη πλαγιά, με τα εστιατόρια να βρέχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και τον κόσμο να χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή αιγυπτιακή φιλοξενία.

 

 

 

kazamias 03

 

 

 

 

Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι για πρώτη φορά ένας Έλληνας Αιγυπτιώτης της Κύπρου (ο οποίος διατηρεί παράλληλα και την αιγυπτιακή υπηκοότητα, και έτσι μπορεί να συμμετάσχει στις εργασίες του εν λόγω σημαντικού Συμβουλίου), ο κ. Αλέκος Καζαμίας, θα μπορεί να συναποφασίζει με τους Αιγυπτίους συντοπίτες του για το καλύτερο αύριο της πόλης του Ντάχαμπ.

 

Και κάτι ακόμη σημαντικό: το Ντάχαμπ βρίσκεται σε απόσταση μόλις μίας – δύο ωρών οδικώς από το θεοβάδιστο μοναστήρι της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, από όπου – να σημειωθεί – ότι ο κ. Αλέκος Καζαμίας (ο οποίος τυγχάνει και βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων) έχει τιμηθεί (το 1999) με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Μοναστηριού, συνοδευόμενη από Χρυσό Μετάλλιο, για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει ευρύτερα στην ιστορική Μονή από τη δεκαετία του ’90.

 

«Μεγάλη μου επιθυμία είναι να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών», μάς δηλώνει ο κ. Καζαμίας. Και με την άλλη του ιδιότητα, την επιχειρηματική, μάς αποκαλύπτει ότι σκοπός του είναι – μαζί με άλλους Έλληνες που ζούνε ή δραστηριοποιούνται στο νότιο Σινά – αλλά και φιλέλληνες Αιγυπτίους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν ένα Ελληνοαιγυπτιακό Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Νοτίου Σινά. «Ήδη, βρισκόμαστε σε επαφές, και ελπίζουμε ότι η επιθυμία μας να ευοδωθεί με τη βοήθεια και της αιγυπτιακής πολιτείας», κατέληξε.            

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης