Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος συγχαίρει τον Αντ. Καζαμία, που οργάνωσε την ειδική πτήση Κάιρο-Αθήνα, λόγω κορονοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Τη μεγάλη του ικανοποίηση εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, προς τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, ο οποίος αποφάσισε να πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσει από μόνος του μία πτήση επαναπατρισμού για την Ελλάδα.

 

 

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χαρακτήρισε τον Κύπριο επιχειρηματία ως έναν ευπατρίδη, που δε δίστασε να πάρει το επιχειρηματικό ρίσκο, χωρίς τη βοήθεια κανενός φορέα, παρά μόνο με τη στήριξη της Ελλάδας που του παρείχε τις απαιτούμενες άδειες για να μπορέσουν εκατό Έλληνες και Αιγύπτιοι διαμένοντες μόνιμα στην Ελλάδα, να επιστρέψουν στην Αθήνα, εν μέσω της δύσκολης αυτής εποχής του κορονοϊού.

 

 

«Σαν πνευματικός σου πατέρας να σου πω, Αντώνη Καζαμία, κουράγιο! Αξίζει τον κόπο που έκανες, γιατί είσαι ένας ευπατρίδης, που δεν ξέρεις να ρίχνεις την ασπίδα αλλά να τεντώνεις πάντα το ελληνικό ακόντιο και να βλέπεις ψηλά πάντα τους ουρανούς», είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

 

 

 

 

Ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του, που υποδέχτηκε τον Κύπριο Αιγυπτιώτη επιχειρηματία στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής και κατέληξε:

 

 

«Να σου ευχηθώ, Αντώνη Καζαμία, όλα τα καλά του Θεού, γιατί είσαι ένας Έλληνας πάνω από όλα, που πρεσβεύεις πολλά πράγματα στην πατρίδα μας, την Αίγυπτο, στον Πρόεδρό μας τον Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που προσπαθεί μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η Ελλάδα μας, η Κύπρος μας, αυτό το όμορφο και ευλογημένο νησί».

 

 

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας εξέφρασε τη χαρά του που τον δέχτηκε ο Πατριάρχης, ενθυμούμενος ότι τον γνωρίζει από τα χρόνια που παλαιότερα, πριν εκλεγεί Προκαθήμενος του ιεραποστολικού πατριαρχείου, υπηρετούσε στην Αίγυπτο.

 

 

«Εγώ, ό,τι κάνω, το κάνω από την καρδιά μου για τους Έλληνες, γιατί είναι η οικογένειά μου. Εγώ είμαι Έλληνας και Αιγύπτιος την ίδια στιγμή, καθότι η μητέρα μου Αιγυπτία και ο πατέρας Έλληνας Κύπριος. Έτσι, εγώ λέω πάντα ότι είμαι Έλληνας. Μεγάλωσα μέσα στην εκκλησία, και αυτό είναι τιμή μου. Μέσα στην Ιερά Μονή Σινά. Και στα δικά σας τα χέρια στον Άγιο Γεώργιο Καΐρου και στην Αλεξάνδρεια. Και πραγματικά, πάντα έδινα και δίνω το καλύτερο. Γι’ αυτό ζούμε. Για να αφήσουμε ένα παράδειγμα καλό. Και σήμερα και με την πανδημία, και με αυτά που περνάμε, και με τις δυσκολίες που είχα πέρυσι στο νοσοκομείο, άρρωστος που ήμουνα, σκέφτηκα πολλά πράγματα, καθώς τίποτα δε θα πάρουμε μαζί μας. Γι’ αυτό, πραγματικά θέλω ό,τι έχω να το μοιράζω, να βοηθώ και ό,τι περνά από το χέρι μου να το κάνω», κατέληξε ο κ. Αντώνης Καζαμίας ο οποίος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, τον αδελφό του Αλέξανδρο Καζαμία και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Καΐρου Δρ. Δημήτρη Γιαννικόπουλο.

 

 

 

 

 

One response to “Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος συγχαίρει τον Αντ. Καζαμία, που οργάνωσε την ειδική πτήση Κάιρο-Αθήνα, λόγω κορονοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Μιχαήλ Χρ.Κωβαίος says:

    Θερμά συγχαρητήρια στον άξιο Κύπριο Αιγυπτιώτη Ελληνα κ.Αντώνη Καζαμία για την επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας του να οργανώσει με ίδια μέσα, την επιστροφή στην Ελλάδα απο την Νειλοχώρα μας, Ελλήνων, Αιγυπτίων και Αιγυπτιωτών.
    Είθε να εχει πάντα, εκείνος και όλα τα μέλη της οικογένειάς του την προστασία, την βοήθεια και τη συμβουλή του Μεγαλοδύναμου Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.
    Και να ισχύει σε κάθε του βήμα, η ευχή που του έδωσε ο Αγαπημένος μας Πατριάρχης κ.κ.Θεόδωρος Β”.

    Μιχάλης Χρ. Κωβαίος

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης