Ο Αλεξανδρινός Αιγυπτιώτης Νότης Μηταράκης, νέος Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης


 

 

 

 

 

Μεγάλη τιμή αποτελεί για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό ότι ένας Αλεξανδρινός, ο επανεκλεγείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης επελέγη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως νέος Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

 

 

Ένα χαρτοφυλάκιο ιδιαίτερα σημαντικό για όλους τους Αιγυπτιώτες, και φυσικά εκείνους της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν πολλά θέματα ή προβλήματα στο κρίσιμο αυτό τομέα, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία στο παρελθόν, ένα από τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξανδρινός Υφυπουργός Εργασίας.

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μηταράκης κατάγεται από την Οικογένεια Μπενάκη. Ο πατέρας του Αντώνης Μηταράκης, ανιψιός του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μηταράκη, είναι δισέγγονος της Μερόπης Μπενάκη, αδελφής του Εμμανουήλ Μπενάκη.

 

 

Ο επανεκλεγείς βουλευτής, που είναι μάλιστα τακτικό μέλος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, διετέλεσε παλαιότερα Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

 

 

Είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc Διοίκηση Επιχειρήσεων). Επίσης είναι Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (Chartered Financial Analyst – CFA).

 

 

Επαγγελματική δράση

 

 

Ακολούθησε πολυετή διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον Ιδιωτικό Τομέα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 2010.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη.

 

Το 2010, ο Νότης Μηταράκης επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Το 2011, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και ορίστηκε Τακτικό Μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους. Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στις 30 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ορίστηκε Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Εξωστρέφειας.

 

Την περίοδο 2012 – 2015, διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Παράλληλα ορίσθηκε Αναπληρωτής Διοικητής στα Συμβούλια Διοικητών της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και Διοικητής στο Συμβούλιο Διοικητών της Τράπεζας Παρευξείνιας Συνεργασίας (BSTDB). Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας (Α΄ Εξάμηνο 2014), κατείχε τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Από το Μάρτιο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2016 διετέλεσε Τομεάρχης Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της 16ης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή των Ελλήνων.

 

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, ο Νότης Μηταράκης εξελέξη Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία με 4.942 ψήφους (από τους 12.133 στην περιφέρεια της Νέας Δημοκρατίας), ενώ διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, μέλος της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας Ελλάδος – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδος – Πολωνίας.

 

Το Νοέμβριο του 2016, ο Νότης Μηταράκης ορίστηκε Αναπληρωτής Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας και της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014.

 

 

Καλή επιτυχία στο έργο του!

 

 

 

 

 

3 responses to “Ο Αλεξανδρινός Αιγυπτιώτης Νότης Μηταράκης, νέος Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης”

 1. Αλέξανδρος Μπάσης says:

  Οι Αιγυπτιώτες θα έχουν, τώρα, αυξημένες προσδοκίες για την επανεξέταση θεμάτων για την τρίτη ηλικία (όπως γίνεται αναφορά στο άρθρο), αλλά και για την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του Ελληνικού Κοινοτικού Νοσοκομείου στο Κάιρο, φλέγον θέμα, όχι μόνο για τους Αιγυπτιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες που ζουν για λίγο ή περισσότερο χρόνο στην Αίγυπτο.
  Αλέξανδρος Μπάσης

 2. Γιάννης Κοσσενας says:

  Σαν Χιώτης και Αιγυπτιωτης αισθάνομαι ιδιαίτερη περηφάνια,για τις επιτυχίες του Κ.Μηταρακη.Είθε το έργο του,στο Υπουργείο Εργασίας,να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες του,για μια επιτυχημένη και δημιουργική θητεία,πού όλοι του ευχόμαστε,με ειλικρινή αγάπη και εκτίμηση.

 3. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΛΕΓΡΑΙΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ says:

  ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΗΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ Γ. & Α. ΚΥΡΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕ΄Υ΄ΔΕΝ ΕΠΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΛΩΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ , ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟ ΝΟΤΗ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης