Ο Arabsat επενδύει δυναμικά στην Ελληνική αγορά


Το επενδυτικό πλάνο του Arabsat στην Ελλάδα ανέλυσε στον Τύπο ο CEO του Αραβικού «κολοσσού», Khalid Balkheyour, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετανία» της Αθήνας.

 

 

 

arabsat

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Balkheyour αναφέρθηκε στην αγορά κτηρίου στην Ελλάδα, επένδυση ύψους 1,5 εκατ. δολ. καθώς και στην κατασκευή δύο νέων δορυφόρων, του Hellas Sat 3 και Hellas Sat 4, συνολικού κόστους 400-500 εκατ. δολ.

Ο κ. Balkheyour έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική συνεργασία του Arabsat με την Ελληνική κυβέρνηση, κι ευχήθηκε να συνεχιστεί και με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές. Παράλληλα, ευχαρίστησε προσωπικά τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη για την υποστήριξή τους στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Hellas Sat.

 

 

 

 

DSC08313

 

 

 

 

 

Αναφορικά με τον Hellas Sat 3, η κατασκευή του ολοκληρώνεται στην Τουλούζη της Γαλλίας και αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Φλεβάρη, ενώ η κατασκευή του Hellas Sat 4 θα ανατεθεί σε Αμερικανική εταιρεία. Αμφότεροι οι δύο νέοι δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά στις 39ο , καλύπτοντας ευρυζωνικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες και τηλεόραση στη Ν. Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Όπως εξήγησε ο CEO του Arabsat, ο χειρισμός των δορυφόρων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από Έλληνες μηχανικούς που εργάζονται στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή, το control center απαρτίζεται από 17 εργαζομένους, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

 

 

 

 

DSC08307

 

 

 

 

 

«Στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε σοφά, κι όχι γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του Arabsat και πρόσθεσε: «Οι συνολικές επενδύσεις στην Ελλάδα την επόμενη τριετία θα ανέλθουν σε 7-10 εκατ. δολ. Καλούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να δείξουν προτίμηση κι εμπιστοσύνη στους δορυφόρους του Hellas Sat».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες του Αραβικού κόσμου, όπως οι κ.κ. Hamid Al-Qattan, υφυπουργός τηλεπικοινωνιών του Κουβέιτ, Imad Alauda, Αντιπρόεδρος της Saudi Telecom, Saleh Al-Meghaileeth, Πρόεδρος του Arabsat.

Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Hellas Sat και ο κ. Παναγιώτης Μανούσος, Πρόεδρος της ΕΑΒ, η οποία είναι μέτοχος στον Hellas Sat.

 

 

Πηγή: www.infocom.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης