Ο Ελληνισμός του Καΐρου εόρτασε την πανήγυρη του περικαλλούς ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως


Σε κατανυκτικό κλίμα, ο Ελληνισμός του Καΐρου εόρτασε την πανήγυρη του Καθεδρικού ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ηλιούπολης, της αφιερωμένης στο γεγονός της «Εις φυγήν εις Αίγυπτον Αγίας οικογένειας», στις 26 Δεκεμβρίου, στις λατρευτικές εκδηλώσεις όπου προέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.

 

Μετά του Μακαριωτάτου, συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, Μέμφιδος κ. Νικόδημος και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος και Βερενίκης κ. Χρυσόστομος.

 

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, επαινώντας την επί πολλά έτη παραδειγματική αφοσίωση και αθόρυβη διακονία του, τόσο στο ιεραποστολικό Πατριαρχείο όσο και στο πρόσωπον του Μακαριωτάτου, ήδη από τα χρόνια της εις Ζιμπάμπουε παραμονής των.

 

Στην εόρτια Σύναξη παραβρέθηκαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, η Ταμίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως κα Άννα Αυγερινού, η Επίτιμη Αντιπρόεδρος του ίδιου σωματείου κα Δέσποινα Φλεβοτομά, ο επικεφαλής των Ορθοδόξων Αραβοφώνων Προσκόπων Καΐρου Δρ Ναντίμ Εσκάνταρ και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

panagia ilioupolis panigiri 2014 04

 

 

 

panagia ilioupolis panigiri 2014 05

 

 

 

panagia ilioupolis panigiri 2014 06

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης