Ο συγκινητικός Επιτάφιος στο Ελληνικό Γηροκομείο και το Νοσοκομείο Καΐρου (ΦΩΤΟ)


Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Στο Ελληνικό Γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, το ελληνικό Κάιρο ζει κάθε χρόνο, μαζί με τους λιγοστούς εναπομείναντες τροφίμους – γέροντες, έναν από τους πιο συγκινητικούς επιταφίους.

 

Με την Αιγυπτιώτικη Τρίτη Ηλικία, που τόσα έχει προσφέρει στην ιστορική παροικία, να ακολουθεί το ζωηφόρο Σώμα του Χριστού, με τους Έλληνες τους προσκόπους να προΐστανται και να διαλαλούν με το χαρακτηριστικό ρυθμικό άκουσμα των τυμπάνων τους, το θλιβερό άγγελμα και να αποδίδουν τιμές στον Σταυρωθέντα Ιησού, που εκφώνησε «φωνή μεγάλη» το «τετέλεσται», «και αφήκε το πνεύμα».

 

Ακολουθεί ο Τίμιος Σταυρός και στη συνέχεια ο ιερέας, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Σκρέτας και ο Επιτάφιος του Σωτήρα μας Ιησού, που τον μεταφέρουν και φέτος στα χέρια τους Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου: ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ κ. Κήμης Φλεβοτομάς, ο Ταμίας της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ιορδανίδης και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης.

 

Το τιμητικό παρών δίνει και ο Δ/ντής του παρακείμενου Ελληνικού Νοσοκομείου, του μοναδικού νοσηλευτικού παροικιακού ιδρύματος εκτός των ελληνικών συνόρων.

 

Αλλά, το πιο συγκλονιστικό παρών είναι από τους γέροντες, είτε από αυτούς που ακολουθούν στο αναπηρικό αμαξίδιο είτε αυτούς που βρίσκονται στην όμορφα ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμωνος του ιαματικού, που βρίσκεται εντός του χώρου του Ελληνικού Νοσοκομείου-Γηροκομείου Καΐρου.       

 

Τις καρδιές όλων αγγίζει και η στιγμή που ο π. Ιωακείμ μνημονεύει τους προαπελθόντας πατέρας και αδελφούς ημών, και ιδιαίτερα εκείνους που σαν ευεργέτες και δωρητές προσέφεραν από καρδιάς στο ιστορικό ίδρυμα της Κοινότητας, ενώ ο ίδιος μνημόνευσε και υπέρ υγείας τόσο του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή και όλων των Μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής, καθώς και υπέρ υγείας των αιγυπτιακών αρχών, στην ευλογημένη Χώρα του Νείλου που φιλοξενεί αλλά και προστατεύει την Ελληνική παρουσία στο Κάιρο και γενικότερα τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

Αμέσως μετά την κατανυκτική ακολουθία, ακολούθησε η παραδοσιακή φακή στον χώρο του εντευκτηρίου για όλους τους συμμετέχοντες, με την ευχή της «Καλής Ανάστασης».

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

 

epitafios girokomeio ekk 02

 

 

epitafios girokomeio ekk 03

 

 

epitafios girokomeio ekk 04

 

 

epitafios girokomeio ekk 05

 

 

epitafios girokomeio ekk 06

 

 

epitafios girokomeio ekk 07

 

 

epitafios girokomeio ekk 08

 

 

epitafios girokomeio ekk 09

 

 

epitafios girokomeio ekk 10

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης