Γ. Γραμματέας Αποδ. Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης: «Τριμερής Διασποράς Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου»


 

 

 

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την επερχόμενη στις 19 Δεκεμβρίου Τριμερή Διάσκεψη για θέματα Διασποράς, Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Ελλάδας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της ιστορικής και πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη.

 

 

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκης, «την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, θα έχουμε στην Αθήνα την τριμερή Διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου σε θέματα Διασποράς και οι τρεις χώρες θα υπογράψουμε και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας. Επομένως, θα μιλήσουμε για θέματα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου σε θέματα Διασποράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσουλάκης στον Πρόεδρο των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, τονίζοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς των δύο χωρών.

 

 

Να σημειωθεί ότι στην Τριμερή Διάσκεψη για την Διασπορά, θα συμμετάσχει μαζί με την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ και τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Κώστας Βλάσης.

 

 

Παράλληλα, οι κ.κ. Χρυσουλάκης και Κασιμάτης συζήτησαν τα θέματα τα οποία αφορούν τους Έλληνες της Αιγύπτου και υποσχέθηκαν ότι «με κάθε τρόπο να επιληφθούνε και να δώσουνε λύσεις».

 

 

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης προσέφερε ένα τόμο για την ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης στις ΗΠΑ στον κ. Κασιμάτη, ο οποίος με τη σειρά του τού προσέφερε ένα λεύκωμα για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, του οποίου επίσης τυγχάνει Πρόεδρος.

 

 

Να σημειωθεί ότι και τα δύο παροικιακά σωματεία είναι από τα παλαιότερα στον Απόδημο Ελληνισμό, καθώς η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας ιδρύθηκε το 1843 και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας το 1909.   

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης