Ο ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουΐκ αποχαιρέτησε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον Αιγύπτιο ηγέτη Αλ Σίσι, κατά την αναχώρησή του από την Κρήτη


 

 

 

 

Την ιδιαίτερη σημασία που παίζει η Διασπορά, ως «γέφυρα φιλίας και συνεργασίας» Ελλάδος – Αιγύπτου, απέδειξε στην πράξη η παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος εκείνος επελέγη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση, για να συνοδεύσει τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μέχρι τη μετάβασή του στο Διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, κατά την αναχώρηση του ηγέτη της Χώρας του Νείλου, επιστρέφοντας το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου προς το Κάιρο.

 

 

Το γεγονός αποκάλυψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Υφυπουργός κ. Τέρενς Κουΐκ, γράφοντας συγκεκριμένα:

 

 

«Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποχαιρέτησα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι,που επέστρεψε στο Κάιρο, μετά το τέλος της τριμερούς Διάσκεψης Κορυφής στην Ελούντα. Τόν ευχαρίστησα για τη στήριξη στο πρόγραμμα Νόστος», ανέφερε ο επικεφαλής του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Αποδήμων, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» και στο πώς αυτό συνέβαλε στην περαιτέρω σύσφιγξη των λαών και κρατών αλλά και στην αναβάθμιση της παρουσίας της ελληνικής ομογένειας στην Αλεξάνδρεια, το Κάιρο και όλη την Αίγυπτο.

 

 

Να σημειωθεί άλλωστε ότι στα θέματα που συζήτησαν οι τρεις ηγέτες, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος ομόλογός του Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμπεριλαμβάνονταν και τα θέματα διασποράς, ενώ οι τρεις αρμόδιοι Υπουργοί (ο κ. Κουΐκ, με την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ και ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου) πραγματοποίησαν επίσημη τριμερή Υπουργική συνάντηση, ανοίγοντας και νέους δρόμους για τη μεταξύ τους συνεργασία, με την πραγματοποίηση του «ΝΟΣΤΟΣ 2» στο Λονδίνο τέλος του μηνός Οκτωβρίου, αλλά και με μία μεγάλη εκδήλωση κάτω από την Ακρόπολη, το μήνα Μάιο του 2019.    

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης