Τα διαπιστευτήριά του ως Έλληνα Πρέσβη στις ΗΠΑ στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπ. Ομπάμα, του πρώην Γ. Προξένου στην Αλεξάνδρεια, Θ. Λαλάκου


 

 

 

 

Μεγάλη τιμή για τον Αιγυπτιώτη και δη Αλεξανδριανό Ελληνισμό αποτελεί η επιλογή της Ελλάδας του πρώην Έλληνα Γενικού Προξένου στην Αλεξάνδρεια κ. Θεοχάρη Λαλάκου, στην υψηλή θέση του Έλληνα Πρέσβη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την Ουάσιγκτον.

 

 

 

Ο κ. Λαλάκος μάλιστα έγινε ήδη δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσημη επίδοση των διαπιστευτηρίων του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο.  

 

 

 

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του, σε δηλώσεις του, παρουσία του Θεοχάρη Λαλάκου, ο Μπαράκ Ομπάμα εξήρε την αντοχή του ελληνικού λαού. «Η Ελλάδα θα βγει ενδυναμωμένη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει», υποστήριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ  ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν στη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο ο ελληνικός λαός, παρά τις πολύ μεγάλες προκλήσεις των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αντοχή και επιμονή τις αντιξοότητες, ενώ παράλληλα προσφέρει γενναιόδωρα ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

 

 

 

Πηγή: «ΝΕΟ ΦΩΣ» Καΐρου

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης