Ο ελληνο-σέρβος Νενάντ Παγώνης, 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής kickboxing, στο ξενοδοχείο «Palm Royale» των Αιγυπτιωτών Κυριάζη


«Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, για έναν αγώνα, μπήκα σε ένα ταξί για να πάω στο ξενοδοχείο μου και στο δρόμο – δεν ξέρω πώς – άρχισα να κλαίω…»

 

Ο Νενάντ Παγώνης, ένας άντρας που έχει έρθει αντιμέτωπος με εκατοντάδες συναθλητές του, έχοντας νικήσει αμέτρητους και έχοντας κατακτήσει επτά φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα kick-boxing, βλέπει την καρδιά του να ραγίζει όταν αντικρύζει τη χώρα όπου γεννήθηκε ο παππούς του και κατάγεται από την πλευρά του πατέρα του…

 

Αυτός ο μαχητής στα σπορ, που τόν έχουν αναδείξει στην κορυφή όλου του κόσμου, αγωνίστηκε τα τελευταία χρόναι να ανακαλύψει τη χαμένη του οικογένεια στην Ελλάδα, ψάχνοντας από τη Σερβία, όπου γεννήθηκε και αναθράφηκε, κρατώντας το καθαρά ελληνικότατο όνομά του, Παγώνης, και την πίστη του στον Θεό…

 

 

 

pagonis 09

 

 

 

Από το ξενοδοχείο «PalmRoyale»των Αιγυπτιωτών Κυριάζη, στη Χουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας στην Αίγυπτο, ο Νενάντ δεν σταματάει να μιλάει για την Ελλάδα, για τον πολιτισμό της, για την αγάπη του για την οικογένεια του θείου του, που πλέον θεωρεί πατέρα του, καθώς ο δικός του πατέρας «έφυγε» για πάντα πριν από χρόνια…

 

 

 

pagonis 15

 

 

 

Η ιστορία του μοιάζει σαν ένα παραμύθι: Ο ίδιος μιλάει λίγα ελληνικά, αλλά το αίμα του που κυλά στο σώμα του, είναι ελληνικό, όπως λέει ο ίδιος. Ο παππούς του, ο Χαράλαμπος Παγώνης ήταν Στρατηγός και Διευθυντής της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης, όταν από τον Εμφύλιο Πόλεμο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ως κομμουνιστής την Ελλάδα και να κατευθυνθεί στη Σερβία. Εκεί, κατέληξε στο Νόβισαντ, όπου παντρεύτηκε και έκανε την οικογένειά του, φέρνοντας στον κόσμο τον Βλαδίμηρο και κείνος με τη σειρά του τον Νενάντ, στις 28 Ιουλίου του 1987.

 

Στην άλλη πλευρά του πολέμου, ο Παναγιώτης Παγώνης, αδελφός του παππού του, από τη Θεσσαλονίκη, πέθανε το 1956, χωρίς ποτέ να προλάβει να ξαναδεί τον αδελφό του στο Νόβισαντ.

 

Ο παππούς του Χαράλαμπος, πέθανε το 1980, αλλά και κείνος δεν πρόλαβε να ξαναδεί την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη…

 

Παρόλα αυτά, ο ελληνοσέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής του kick-boxing άρχισε να αναζητεί τις ρίζες του παππού του. Οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες. Μέχρι που, το 2010, μέσω facebook, επικοινώνησε μαζί του ο γιος του αείμνηστου αδελφού του πατέρα του, ο Ευάγγελος Παγώνης. Αυτό ήταν! Η συγκίνηση μεγάλη…

 

 

 

pagonis 03

 

 

 

Ο Νενάντ ξανάβρισκε το χωριό από όπου ο παππούς του Χαράλαμπος Παγώνης είδε το πρώτο φως της ημέρας: τον Άγιο Αθανάσιο, κοντά στη Θεσσαλονίκη.

 

Γρήγορα βρεθήκανε από κοντά και οι δύο οικογένειες, μέσα στη συγκίνηση που όλοι καταλαβαίνουμε, ένιωσαν τους δεσμούς και ένωσαν και πάλι την ιστορία τους…

 

Και ο Νενάντ μάς παρουσιάζει την φωτογραφία του πατέρα του (δεξιά) με τον θείο του Ευάγγελο αριστερά.

 

 

pagonis 04

 

 

Και μέσως μετά, τον θείο του που ήρθε στο Νόβισαντ για να αποθέσει λίγα λουλούδια στον ξάδελφο, πατέρα του ελληνοσέρβου παγκόσμιου πρωταθλητή που δεν γνώρισε ποτέ…

 

 

pagonis 05

 

 

 

Την ιστορία αυτή μάς ξεπροβάλλει ο Νενάντ από το ξενοδοχείο των Αιγυπτιωτών Κυριάζη, όπου επισκέπτεται για δεύτερη φορά και μάς μιλά για τις ομορφιές του μοναδικού αυτού χώρου, που το χαρακτηρίζει απερίφραστα ως το ωραιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο που επισκέφθηκε ποτέ στη ζωή του!

 

 

 

pagonis 17

 

 

 

Και την ίδια στιγμή, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Γενικό Διευθυντή του ξενοδοχείου, Γιώργο Πάλλη, όπου τούς ενώνει η μεγάλη αγάπη (επαγγελματικά από τον έναν, ερασιτεχνικά για τον άλλον) για τα αθλήματα…

 

 

 

pagonis 08

 

 

Μάς μιλά επίσης για Έλληνες αθλητές, όπως τον εξίσου Παγκόσμιο Πρωταθλητή Μιχάλη Ζαπίδη και τον Θανάση Μιχαλούδη, τον οποίο τελευταίο είχε νικήσει το 2011.

 

Την ίδια στιγμή, μάς μιλά για τους Έλληνες: «Είναι περήφανοι και γενναίοι, σαν τους Σέρβους», μάς λέει, νιώθοντας και κείνος περήφανος για την καταγωγή του από τις δύο χώρες και τον στρατηγό παππού του, εξηγώντας τους λόγους που η τύχη το θέλησε και κείνος να πάρει κάτι από κείνον και να γίνει σήμερα ένας «μοντέρνος μονομάχος» που διαπρέπει σε όλον τον κόσμο…

 

«Ωραίος σαν Έλληνας», ο εντυπωσιακός και επιβλητικός Νενάντ μάς δείχνει τις φωτογραφίες από τα παγκόσμια πρωταθλήματα με την απλότητα του αθλητή που πατάει γερά στη γη. Όταν μάλιστα έδωσε τον πρώτο του αγώνα στην Ελλάδα με έναν Έλληνα συναθλητή του και τον νίκησε από το πρώτο λεπτό, τού είχε πει χαριτολογώντας, «δεν είσαι Έλληνας εσύ…»

 

Στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, μπορεί κανείς να δει μερικούς από τους τίτλους που έχει κατακτήσει:

 

Στο επαγγελματικό άθλημα

 

 

 

pagonis 06

 

 

 

Στο ερασιτεχνικό

 

 

pagonis 07

 

 

 

 

 

 

pagonis 10

 

 

 

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος είναι και καλλιτέχνης, παίζοντας κιθάρα, ροκ ΄ν ΄ρολ, και μάλιστα, η μεγάλη έκπληξη είναι ότι τραγουδάει και το «Μη μού θυμώνεις μάτια μου» και μάλιστα πολύ καλά, δίπλα από τον τραγουδιστή του ξενοδοχείου, τον Γιώργο Κουτουλάκη.

 

 

pagonis 24

 

 

 

 

Ίσως και για αυτό, δίπλα του βρίσκεται σύντροφος στη ζωή του και μία εξαιρετική ηθοποιός-τραγουδίστρια, η υπέροχη Μάγια Μπρούκνερ.

 

 

 

pagonis 13

 

 

 

Τον ρωτάμε να μάς πει ονόματα τραγουδιστών και αμέσως μάς μιλά για τον Νταλάρα, τον Ρέμο, τώρα για τον φίλο του Γιώργο Κουτουλάκη που γνώρισε στην Χουργκάντα της Ερυθράς της Αιγύπτου και άλλους.

 

Ο Νενάντ Παγώνης πιστεύει και στον Θεό. «Η Ορθοδοξία είναι που δίνει τη δύναμη στους λαούς και της Ελλάδας και της Σερβίας», μάς τονίζει. «Και οι δύο λαοί αγαπούν τη ζωή, όσο λίγοι στον κόσμο. Αυτό μάς ξεχωρίζει…»

 

Και πέρα από τη μυθολογία, δεν παραλείπει να μάς εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα του σήμερα, μην αποφεύγοντας τον πειρασμό για το… τζατζίκι και τον γύρο, ως ένας πραγματικά γνήσιος Έλληνας…

 

Και μάλιστα, στην Ερυθρά δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει και για ψάρεμα, με τον Βαγγέλη τον Λιώνη, όπου κάνανε μία καλή ψαριά και μετά την απολαύσανε στο ελληνικό εστιατόριο «ΚΥΡΙΑΚΟΣ» του ξενοδοχείου «Palm Royale»…

 

 

 

pagonis 25

 

 

 

Αυτές τις ελληνικές λιχουδιές και όλες τις ομορφιές της Ελλάδας, μπορεί πλέον και τις απολαμβάνει με τη οικογένεια που ξαναβρήκε και έχουν ξανασμίξει με τον θείο του, που θεωρεί πατέρα του και τα ξαδέλφια του που θεωρεί πλέον ως τα δικά του αδέλφια, ανταλλάσοντας πλέον επισκέψεις, από τον ένα τόπο στον άλλο, από τη Θεσσαλονίκη στο Νόβισαντ και αντίστροφα… Παρέα και η μητέρα του, η Μίλα, 53 ετών, η 35χρονη αδελφή του Ολιβέρα, ο 36χρονος αδελφός του Μίροσλαβ. Μαζί τους, πλέον, εκτός από τον θείο του Ευάγγελο Παγώνη και τα παιδιά του (και αδέλφια του πλέον) Πάνος και Έμυ…

 

 

pagonis 02

 

 

Χαρακτηριστική και η στιγμή όπου ο θείος του προσκύνησε τον τάφο του πατέρα του Νενάντ στο Νόβισαντ, τον οποίο ποτέ δεν γνώρισε… Και η ιστορία της οικογένειας συνεχίζεται…

 

 

Όπως συνεχίζεται και η αγωνιστική πορεία του Νενάντ Παγώνη, που συνεχίζει και φέτος να συμμετέχει σε τουρνουά (το επόμενο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας), όπου κάνει περήφανους Σέρβους και Έλληνες.

 

 

 

pagonis 11

 

 

 

Ενώ, συγχρόνως, διαθέτει και το δικό του αθλητικό κέντρο που έχει και το όνομά του, το ελληνικό όνομα, και βγαίνουν από αυτό, κάθε χρόνο, φυτώρια που αποτελούν ελπίδες στο άθλημα.

 

 

pagonis 01

 

 

Βεβαίως, είναι πολλά και τα δημοσιεύματα που μιλάνε για τη ζωή του ελληνοσέρβου παγκόσμιου πρωταθλητή, σε διάφορες γλώσσες, όπως το παρακάτω:

 

 

 

 

pagonis 18

 

 

 

Τέλος, δεν παραλείπουμε να τον ρωτήσουμε πώς βλέπει την Ελλάδα του σήμερα. Και εκείνος, ο μισός Έλληνας – μισός Σέρβος Νενάντ Παγώνης, μάς λέει χαρακτηριστικά: «Παραμείνετε όλοι οι Έλληνες γενναίου και περήφανοι, όπως ήταν οι αρχαίοι… Και να ξέρετε ότι όλοι οι Σέρβοι είναι στο πλευρό σας, όχι των πολιτικών, αλλά του λαού…»

 

 

 

 

pagonis 20

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης