Γιώργος Κουτσούμης: ο Αλεξανδρινός νέος Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, που «σπάει» τα ταμπού της ενημέρωσης


Σμιλεμένος στη δημοσιογραφία, ο νέος Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, ο Αλεξανδρινός Αιγυπτιώτης Γιώργος Κουτσούμης, ξαναφέρνει – όπως και παλαιότερα έκανε όταν υπηρέτησε για δύο χρόνα στην Αίγυπτο – ένα νέο αέρα στην ενημέρωση των Αιγυπτίων δημοσιογράφων…

 

Ο Αιγυπτιώτης που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ιστορικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» της Αλεξάνδρειας, κοσμεί και πάλι, εδώ και πέντε περίπου μήνες, το ιδιαίτερα σημαντικό πόστο του υπευθύνου της ελληνικής ενημέρωσης στο Κάιρο.

 

Δημοσιογράφος που ανατράφηκε στην κυριολεξία μέσα στον Τύπο, που ξεκίνησε μέσα από την επιχείρηση της αλεξανδρινής δημοσιογραφικής οικογένειάς του, με τη λινοτυπία να χαρακτηρίζει τις πρώτες ημέρες δουλειάς του, με τον ίδιο, να συντάσσει τους τίτλους στο ιστορικό αλεξανδρινό φύλλο (που τώρα αναβιώνει και πάλι με άλλη μορφή η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας)…

 

Ο Γιώργος Κουτσούμης ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή από τους υπολοίπους Συμβούλους Τύπου που έχει να μάς παρουσιάσει η Ελληνική Πολιτεία.

 

Πολλούς από αυτούς γνωρίζουμε προσωπικά και τούς τιμούμε και τούς αγαπάμε…

 

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το σημαντικό γεγονός για την ελληνική διπλωματική υπηρεσία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα να διαθέτει πλέον στο ενεργητικό της έναν γνήσιο Αιγυπτιώτη, που αγαπά και τις δυο του πατρίδες και προσπαθεί να τίς αναδείξει μέσα από το έργο του.

 

Μιλώντας ο ίδιος και γράφοντας άριστα στην αραβική γλώσσα, έχοντας ξεκινήσει τις σπουδές του από το ιστορικό Αβερώφειο, στενός συγγενής και μίας άλλης μεγάλης αλεξανδρινής οικογένειας, του πρώην Προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανου Ταμβάκη, δε ξεχνά το «πάντρεμα» των δύο πολιτισμών που παίρνει στις βαλίτσες του, όταν αφήνει την αγαπημένη του Χώρα του Νείλου, σε ηλικία 30 ετών και συνεχίζει πλέον από τότε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Γραμματεία Τύπου στην Ελλάδα.

 

Η αγάπη του για την ελληνική και αραβόφωνη δημοσιογραφία και τους πολλούς αποδέκτες της συνεχίζεται από όλα τα πόστα που αναλαμβάνει, με ιδιαίτερα σημαντικό αυτό της Συρίας στη Δαμασκό, όπου εκεί (δεν τον αφήνει το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας, και) εκδίδει ενημερωτικά φυλλάδια στην αραβική για να ενημερώσει στους αραβόφωνους δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο για τις ελληνικού ενδιαφέροντος ειδήσεις.

 

Συμμετέχει από τότε σε περισσότερες από 10 Ισλαμικές Διασκέψεις σε όλον τον κόσμο, καταγράφοντας για λογαριασμό της Ελλάδας τον παλμό των γεγονότων και συμβάλλοντας στην ενημέρωση της Ελληνικής Κοινής Γνώμης, πάντοτε μέσα από τα υπεύθυνα πόστα που αναλαμβάνει και συναντώντας μεγάλες αραβικές προσωπικότητες.

 

Χαρακτηριστική στιγμή της καριέρας του, η απόφασή του (που έγινε δεκτή από τους ανωτέρους του) να ξεκινήσει το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στα Σκόπια στην κεντρικότερη πλατεία του κρατιδίου, ορθώνοντας τότε την ελληνική σημαία στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας της γειτονικής στην Ελλάδα χώρας.

 

Ο ίδιος υπηρέτησε επίσης στην Ιρλανδία και το Στρασβούργο ενώ συμμετείχε σε πολλές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Ο ίδιος δεν παύει ποτέ να κρύβει την αγάπη του για τη χώρα που γεννήθηκε… Και τώρα που και πάλι υπηρετεί την Ελληνική Υπηρεσία Τύπου στην Πρεσβεία μας στο Κάιρο, βρίσκεται σε στενή επαφή με τους Αιγυπτίους δημοσιογράφους.

 

Λάτρης των ιντερνετικών ενημερωτικών πρακτικών, πιστεύει στο μέλλον του τύπου και αγωνίζεται για να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα για θέματα που αφορούν τον αραβικό κόσμο, με μία πραγματική δημοσιογραφική πένα, που συναγωνίζεται στην αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα πολλές μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας.

 

Άλλωστε, ο Αλεξανδρινός Γιώργος Κουτσούμης έχει γίνει πλέον ένας θρύλος της αιγυπτιώτικης δημοσιογραφίας και ίσως από τους τελευταίους γνήσιους εκπροσώπους της.

 

Ένας Αιγυπτιώτης, και με το ανθρώπινο πρόσωπο, που πολύ συχνά επισκέπτεται πλέον την μητέρα του και την οικογένειά του που συνεχίζει να βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια. Που λατρεύει την οικογένειά του, τη σύζυγό του και συνάδελφό του κα Ντίνα Πανέτη, τους φίλους του, αλλά και τον αγαπημένο σκύλο του.

 

Ένας Λειτουργός Τύπου, που δεν τον νοιάζουν τα κολαρισμένα πουκάμισα,α λλά κυρίως οι καθαρές αλήθειες…

 

Ένας πραγματικός Αιγυπτιώτης δημοσιογράφος, ένας Σύμβουλος Τύπου που πρεσβεύει ένα πνεύμα στην ενημέρωση και τιμά την ελληνική παροικία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια…

One response to “Γιώργος Κουτσούμης: ο Αλεξανδρινός νέος Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, που «σπάει» τα ταμπού της ενημέρωσης”

  1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΑΣ says:

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ ΠΟΡΤ ΦΟΥΑΤ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης