Θερμή υποδοχή για τον Πρόεδρο της ΕΚΑ Ιωάννη Παπαδόπουλο, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αποδήμων της Βουλής Αλέξ. Τριανταφυλλίδη


 

 

Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και άλλα στελέχη της ΕΚΑ συναντήθηκε στη Βουλή, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

 

 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Αλεξάνδρειας Γιάννης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τους κ. Ε. Κασιμάτη (δεξιά στην φωτογραφία) και Ε. Καλορίζο (αριστερά στη φωτογραφία), αναφέρθηκαν στο επείγον ζήτημα της φθίνουσας λειτουργίας των ελληνικών σχολείων της Αλεξάνδρειας, λόγω της μειούμενης ανά σχολικό έτος παρουσίας μαθητών (για φέτος μόλις 70 μαθητών). Η εξέλιξη αυτή δικαιολογείται από τον φθίνοντα αριθμό των μελών της Ελληνικής Κοινότητας, καθώς έχουν απομείνει περί τους 2.000 Έλληνες.

 

  

Από την πλευρά του ο κ. Τριανταφυλλίδης επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος και συναντήθηκε στη Βουλή με τον Πρόεδρο της ΕΚΑ κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και τα άλλα στελέχη της Κοινότητας, δρομολογώντας την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, με την αποδοχή της πρότασης της Κοινότητας Αλεξάνδρειας, να μετατραπεί το σχολείο σε δίγλωσσο, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει μαθητές και από άλλες κοινότητες.

 

 

Στην ίδια συνάντηση, τέθηκε επίσης, η προοπτική της οργάνωσης στην Αλεξάνδρεια ενός συνεδρίου με θέμα «Οι Ελληνικές Κοινότητες της Μέσης Ανατολής», με ειδικότερες θεματικές ενότητες:

α) επενδύσεις-οικονομία

β) Παιδεία

γ) ο ρόλος της Εκκλησίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ελληνικών Κοινοτήτων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.

 

 

 

Πηγή: Πολιτικό Γραφείο κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης