Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Ν. Κάτσικα: «Η Αγία Οικογένεια ήρθαν σαν πρόσφυγες στην Αίγυπτο» (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Μήνυμα προς όλον τον κόσμο να προστατέψει τους πρόσφυγες που χάνονται κάθε χρόνο στα νερά της Μεσογείου, δίνει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, μιλώντας το βράδυ της Ημέρας των Χριστουγέννων, από το χώρο όπου βρήκε καταφύγιο η Αγία οικογένεια κατά την «Φυγήν εις Αίγυπτον», ένα γεγονός που τιμά η Εκκλησία μας στις 26 Δεκεμβρίου.

 

 

Μιλώντας ακριβώς δίπλα από το αγιασμένο πηγάδι, όπου σύμφωνα με την παράδοση ήπιε νερό η Παναγία με τον Γέροντα Ιωσήφ και τον Ιησού Χριστό, στον πολυαιώνιο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, κάτω ακριβώς από την Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τονίζει ότι η Αγία Οικογένεια ήρθαν ως Πρόσφυγες στην ευλογημένη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Αυτός ο χώρος, η θεοβάδιστη χώρα της Αιγύπτου φιλοξένησε στα σπλάγχνα της τον μικρό Χριστό, για να έχει από τότε μέχρι σήμερα την ευλογία μίας μεγάλης και φιλόξενης και ισχυρής χώρας. Και σε αυτήν τη χώρα, η Υπεραγία Θεοτόκος, με τον ηγαπημένο της Υιό, τον Ιησού Χριστό, ήρθαν ως πτωχοί  πρόσφυγες, από τα Ιεροσόλυμα στο Κάιρο», τονίζει ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

Και παίρνοντας αφορμή από το γεγονός αυτό, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής απευθύνει έκκληση προς όλους να προφυλάξουν ειδικά τα παιδιά τους πρόσφυγες, όπως η Αίγυπτος προστάτεψε τότε τον Ιησού από τον Ηρώδη.

 

 

«Η Ελλάδα μας και το διαμάντι της Μεσογείου, η Κύπρος, αποτελούν με την Αίγυπτο τρία μετερίζια αγάπης και ελπίδας των λαών, τα οποία δίνουν το δικό τους μήνυμα: Το ότι, δεν πρέπει να πεθαίνουν παιδιά στην ειρηνική θάλασσα της Μεσογείου, όπως τότε με τον Ηρώδη, και να γίνεται η θάλασσα νεκροταφείο και σφαγείο μικρών παιδιών!», τονίζει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Θεόδωρος, δείχνοντας το νερό από το πηγάδι όπου ήπιε η Αγία Οικογένεια, και σήμερα έρχονται πολλοί Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι για να πάρουν ευλογία.

 

 

«Από αυτό το πηγάδι της Υπεραγίας Θεοτόκου, στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης σε όλους τους λαούς, για τα παιδιά, αυτά τα ωραία πλάσματα του Θεού, για να μπορέσουν να ζήσουν μία φιλόξενη αγκαλιά», σε όποιο μέρος του κόσμου καταλήξουν, επισημαίνει ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

 

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής απευθύνει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα μήνυμα προς όλους τους Αιγυπτιώτες, από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια, τη Μανσούρα, τη Δαμιέττη, το Πορτ Σαΐντ, το Σουέζ και όπου αλλού είδαν το πρώτο φως της ημέρας, και μάθανε τα πρώτα γράμματα στα σχολεία τους, και όπου άναψαν ευλαβικά το κερί τους στις ελληνικές εκκλησίες της Αιγύπτου, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο προστατεύει τους χώρους που εκείνοι αγάπησαν. Και τους απηύθυνε πρόσκληση να επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν την Αίγυπτο για να ξαναζήσουν το χώρο όπου γεννήθηκαν.

 

 

Και ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατέληξε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Νίκο Κάτσικα:

 

 

«Καλά Χριστούγεννα. Ευλογημένο το 2019, γεμάτο από αγάπη, ελπίδα και ειρήνη. Και ο Θεός της Αγάπης, ο Ιησούς Χριστός, που ως πρόσφυγας ήρθε σε αυτά εδώ τα μέρη, να είναι για όλους ένα Φως, ένα αστεράκι γεμάτο από αγάπη, δικαιοσύνη και ειρήνη. Χρόνια πολλά και ευλογημένα!».   

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης