Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα λαμπρύνει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τους Έλληνες και αραβόφωνους του Καΐρου


 

 

 

 

Χριστούγεννα στο Κάιρο με την ευλογημένη παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου, θα περάσουν και φέτος οι Έλληνες που ζουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

Ερχόμενος από την χειροτονία του Επισκόπου Μαλάουι, Φώτιου, που θα τελέσει την Κυριακή προ των Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου) στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής θα χοροστατήσει της ακολουθίας της παραμονής της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι.

 

 

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα επισκεφτεί τους τροφίμους του Ελληνικού Γηροκομείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου αλλά και το Γηροκομείο των Αραβοφώνων.

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης, ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα προσέλθει στο ναό του Αγίου Νικολάου στις 8.30 το πρωί, όπου θα ξεκινήσει με τον χριστουγεννιάτικο ύμνο (κάθισμα, όπως λέγεται στην εκκλησιαστική γλώσσα) «Δεύτε ίδωμεν πιστοί, πού εγεννήθη ο Χριστός…»

 

 

Με το πέρας της εορτάσιμης πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεόδωρου, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας θα δεχτεί τις ευχές των επισήμων και των πιστών στο Αρχονταρίκι της Πατριαρχικής Επιτροπείας.

 

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους Αιγυπτιώτες!

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2019!  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης