Συγκινημένος ο Πατριάρχης Θεόδωρος έψαλε τον εθνικό ύμνο στον άδειο από πιστούς ναό του Ευαγγελισμού Αλεξανδρείας (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Φανερά συγκινημένος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ έψαλε τον ελληνικό εθνικό ύμνο, βροντοφωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», μέσα στον άδειο από πιστούς ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, πραγματοποιώντας τη Δοξολογία για τη μεγάλη ημέρα της 25ης Μαρτίου.

 

 

Στο πλευρό του, μόνον λιγοστοί κληρικοί: ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Νικόδημος Τότκας και ο Γέρων Σκευοφύλαξ κ. Παύλος Ιωσηφίδης.

 

 

 

 

 

 

Η ακολουθία έγινε κεκλεισμένων των θυρών αλλά όπως τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σήμερα μέσα στον περικαλλή ναό, όπου όλα τα καθίσματα ήταν άδεια, νοερά «κοντά μας ήταν όλοι όσοι πέρασαν από αυτή εδώ την εκκλησία. Ήταν χιλιάδες σήμερα κι ας ήμασταν τόσοι λίγοι, γιατί δεν μετράμε σε αριθμούς, αλλά σε καρδιές, σε δάκρυα, σε ελπίδες, σε προσδοκίες».

 

 

Και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε:

 

 

«Το Έθνος μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και όλη η ανθρωπότητα υψώνει βλέμμα αγάπης και ικεσίας και παρακαλεί, η Υπέρμαχος Στρατηγός να έρθει κοντά μας. Παιδιά της είμαστε, Μάνα μας είναι. Και γνωρίζει να αγαπάει και να συγχωρνάει. Χρόνια πολλά σε όλους για την Εθνική μας εορτή».

 

 

Τέλος, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τις ευχές του και προς την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και την παροικία:

 

 

«Τα χρόνια τα δύσκολα θα περάσουν. Θα ξαναέρθουν οι όμορφες μέρες, αλλά η Παναγία θα ενθυμείται τη σημερινή μας ταπεινή προσφορά. Και οι πρεσβείες της να σώζουν όλους».    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης