Ο Σιναίου κ. Δαμιανός διευκρινίζει το καθεστώς διοίκησης της Αμπετείου, απαντώντας στον Συντονιστή Εκπαίδευσης


 

 

 

 

Ενημερωτικό διευκρινιστικό σημείωμα σχετικά με τον τρόπο διοίκησης της αιωνόβιας Αμπετείου Σχολής, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Γιαννικόπουλου για τη θέση του Αναπληρωτή Δ/ντή του σχολείου, απέστειλε απόψε ο σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο Διευθυντής της Σχολής, Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός.

 

 

 

Στο ενημερωτικό σημείωμα της Αμπετείου Σχολής, που λάβαμε από το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου και δημοσιεύουμε, τονίζεται συγκεκριμένα:

 

 

 

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΑΜΠΕΤΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΪΡΟΥ

 

 

 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την ομογένεια της Αιγύπτου ότι ο κ. Μιχάλης Λαμπρόπουλος είναι προσωρινός αναπληρωτής της Διευθύνσεως της Αμπετείου Σχολής και διορισμένη Αναπληρώτρια Διευθύντρια από τον Πρόεδρο της Σχολής, κ. Δαμιανό Αρχιεπίσκοπο Σινά, παραμένει η κ. Μπέτα Σωτηρία, η οποία αποκλείστηκε στην Ελλάδα λόγῳ της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί της Σχολής, όταν μάλιστα το σχολείο παραμένει κατ’ ανάγκη κλειστό με Προεδρικό Διάταγμα του Αιγυπτιακού κράτους.

 

 

Λυπούμεθα που ο Συντονιστής Εκπαίδευσης διεστρέβλωσε την συγκατάθεσή μας να οριστεί προσωρινός αναπληρωτής ο κ. Λαμπρόπουλος μέχρι την επιστροφή της κ. Μπέτα, και ο οποίος έτυχε να παραμείνει στο Κάϊρο για προσωπικούς του λόγους, ούτως ώστε να διευθετηθούν υπηρεσιακά θέματα που τυχόν ανακύψουν. 

 

 

Ο κ. Συντονιστής εγνώριζε πολύ καλά ότι ανέκαθεν ο Αρχιεπίσκοπος Σινά έχει το δικαίωμα της Διευθύνσεως της Σχολής επί των οικονομικών, διοικητικών και εκπαιδευτικών θεμάτων έχοντας συγχρόνως ως Αρχιεπίσκοπος Σινά και την Αιγυπτιακή Υπηκοότητα και ότι αυτός μόνον έχει το δικαίωμα διορίσεως αναπληρωτού Διευθυντού της Αμπετείου Σχολής.

 

 

Την βασική ιδιότητα του φορέως της Αμπετείου Σχολής καθώς και άλλες μικρότερης σημασίας ιδιαιτερότητες εγνώριζε εξ αρχής ο κ. Συντονιστής και υπεσχέθη ότι θα τις τηρήσει.

 

 

Παρά ταύτα προέβη εις άκρως αυθαίρετη πράξη ενεργών χωρίς ουδεμία ενημέρωσή μας και παρακαλούμε να κάνει την σχετική ανάκληση αυτού του δημοσιεύματός του προτού να δημιουργηθούν δυσάρεστες εντυπώσεις και ανωμαλίες στο χώρο της παιδείας.

 

Εκ του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου»

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης