Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος: συνέντευξη στο ΠΥΡΑΜΙΣ, του Πρέσβη που αγάπησε πραγματικά και στήριξε τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Επτά χρόνια πέρασαν περίπου, από τότε που ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος ολοκλήρωνε, το 2009, την αποστολή του ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Χώρα του Νείλου, και αναλάμβανε το υψηλό αξιώμα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, για τρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2012.

 

 

 

 

Από εκείνη την εποχή, μέχρι και σήμερα, ο Πρέσβης κ. Ζέπος δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται κοντά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, από όποιο πόστο και αν υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί.

 

 

 

 

Έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντός του για την πορεία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο, αποτελεί η αποκλειστική βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του, στην ενημερωτική αιγυπτιώτικη ιστοσελίδα «ΠΥΡΑΜΙΣ» και στον Νίκο Κάτσικα.

 

 

 

 

Μέσα από τα ηχογραφημένα αποσπάσματα που συμπεριλαμβάνονται στο 8λεπτο βίντεο – αφιέρωμα, μπορείτε να ακούσετε τί λέει σήμερα ο Πρέσβης κ. Ζέπος για τις ιδιαίτερα θερμές σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, για τις Ελληνικές Κοινότητες στη Χώρα του Νείλου, για την ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχημένη παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο, για το μέλλον του Απανταχού Ελληνισμού.

 

 

 

 

Παράλληλα, εύχεται στο νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, επ” ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του, στη θέση που ο κ. Ζέπος κατείχε από το 2007-έως το 2009, μεταφέροντας από τη δική του εμπειρία.  

 

 

 

 

Επίσης, στο ίδιο βίντεο, μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό των επαφών του Πρέσβη κ. Ζέπου, τόσο με την Ελληνική παροικία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, όσο και με διεθνείς προσωπικότητες.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιωάννης Αλέξιος Ζέπος, Πρέσβης ε.τ., διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, την περίοδο 2009 έως 2012. Προγενέστερα, ήταν Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Ν.Α.Τ.Ο. και Πρέσβης της Ελλάδος στην Ινδία. Υπηρέτησε επίσης στις Πρεσβείες μας στη Λισαβόνα και στη Μαδρίτη και στα Γεν. Προξενεία στο Κάϊρο και στο Σικάγο. Το έτος 2009, επελέγη στην «Ομάδα Σοφών» του Ν.Α.Τ.Ο., υπό την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α., Madeleine Albright, η οποία επεξεργάστηκε το νέο Στρατηγικό Δόγμα της Ατλαντικής Συμμαχίας. Σήμερα, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κίνησης Πολιτών» και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Επίσης είναι μέλος του «Συλλόγου Φίλων της Μουσικής» του Ο.Μ.Μ.Α. και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Έχει δημοσιεύσει βιβλίο με τίτλο «Μια Διπλωματική Διαδρομή» και αριθμό άρθρων, σχετικών με την εξωτερική πολιτική. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ισπανικά.

 

 

 

 

Ακολουθεί το 8λεπτο βίντεο-αφιέρωμα στον Πρέσβη κ. Ιωάννη Αλέξιο Ζέπο, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΠΥΡΑΜΙΣ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης