Σε συγκινητικό κλίμα, η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου αποχαιρέτησε τον Κύπριο Πρέσβη κ. Σώτο Λιασίδη, που επέστρεψε στη Λευκωσία


Μνήμες από τη γόνιμη συνεργασία των 3,5 περίπου ετών αναβίωσαν στη συγκινητική συνάντηση της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου με τον απερχόμενο Κύπριο Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Σώτο Λιασίδη, που ολοκλήρωσε την αποστολή του και επέστρεψε στη Λυκωσία , στην Κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου.

 

Στην Πρεσβεία της Μεγαλονήσου, ήρθαν να τον ευχαριστήσουν για την όλη στήριξή του στο έργο της Αδελφότητητας ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κήμης Φλεβοτομάς και τα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Στέφανος Αργυρίου, Αλέκος Καζαμίας και Παντελής Χαραλάμπους.

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, την αγάπη τους αυτή, τήν εξέφρασαν σε ένα αναμνηστικό ασημένιο δίσκο για να θυμάται ο Κύπριος Πρέσβης την παραμονή του στη Χώρα του Νείλου.

 

Επίσης, τού προσέφεραν συμβολικά έναν απολογισμό του έργου της Αδελφότητας του διαχειριστικού έτους του 1961, όπου φαίνονται τα ιστορικά ονόματα των Προέδρων, Ευεργετών και Δωρητών της Αδελφότητας καθώς επίσης ονομστικά τα 700 ενεργά μέλη από το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, γεγονός που δείχνει και τη μεγάλη ιστορία του σωματείου.

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρέσβης δεν δίστασε να μιλήσει για τη σημασία του ιστορικού σωματείου και το έργο που προσφέρει στην παροικία, παρά τη συρρίκνωσή του τα τελευταία χρόνια, όπου κόντρα στα σημεία των καιρών, η Κυπριακή Αδελφότητα αναδιοργανώνεται και ανασυντάσσεται λαμβάνοντας όλο και πιο σημαντική θέση στην παροικία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

Οι εκπρόσωποι της Αδελφότητας μάλιστα θέσαν στον Πρέσβη το χρόνιο ζήτημα της ανάγκης απόκτησης αιγυπτιακής υπηκοότητας για ορισμένους Κυπρίους υπηκόους που ζούνε στη Χώρα του Νείλου και τόν παρακάλεσαν να μεταφέρει το αίτημά τους στη Λευκωσία για να συνδράμει και κείνη στο μέτρο του δυνατού.

 

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Αδελφότητας τού εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον πρόσφατο χαμό της μητέρας του απερχόμενου Κυπρίου Πρέσβη, της αείμνηστης Αντρούλας Λιασίδη, που ήταν από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και πέθανε στη Λευκωσία την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 76 ετών.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης