Οι μαθητές του ελληνοκυπριακού σχολείου του Ριάντ πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σ. Αραβία τραγουδώντας τον Ύμνο της Ευρώπης (BINTEO)


 

 

 

 

 

Της Όλγας Κωνσταντίνου

 

 

 

Γέφυρα ανάμεσα στην Σαουδική Αραβία και την Ευρώπη, έγιναν οι μαθητές του Ελληνοκυπριακού δημοτικού σχολείου στο Ριάντ. Σε μια ιδιαίτερα σημαντική τελετή, οι μαθητές τραγούδησαν τον ύμνο της Ευρώπης μπροστά από τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, παρουσία των Πρέσβεων και άλλων αξιωματούχων, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

Μιλώντας στον Άλφα Κύπρου, ο δάσκαλος του σχολείου Κωνσταντίνος Διονυσίου δήλωσε πως η επιλογή αυτή, ήταν ύψιστη τιμή για το σχολείο, τονίζοντας: «Για το σχολείο, ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές που έχει λάβει μέχρι στιγμή, ήταν πολύ σημαντική η πρόσκληση και αυτή τη στιγμή που άνοιξε η δικιά μας κυπριακή πρεσβεία στην Σαουδική Αραβία. Το ελληνοκυρπιακό σχολείο επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες ιδιωτικά σχολεία που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία για να αντιπροσώπευσει ολόκληρη την ευρώπη. Οι οκτώ μαθητές του σχολείου έγιναν οι μικροί πρεσβευτές της Ευρώπης και της χώρας μας. 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Δάσκαλος Ελληνοκυπριακού Σχολείου Ριάντ Κωσνταντίνος Διονυσίου επεσήμανε: « Ήταν τόσο μαγική η στιγμή που και τα παιδιά το κατευχαριστήθηκαν, ήταν μια υπέροχη βραδιά, και τα συνεχάρη ο Πρέσβης της Ευρώπης αλλά και οι Πρόξενοι όλων των παιδιών αλλά και η βασιλική οικογένεια».

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου, η διάκριση αυτή έγινε εν μέσω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σχολείο. Ο δάσκαλος, αλλά και οι γονείς των μαθητών καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και το σχολείο να λειτουργεί με ομαλότητα.

 

 

 

Πηγή: alphanews

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης