12 Οκτωβρίου ή τέλος του ίδιου μήνα, οι πιθανότερες ημερομηνίες για τη Σύνοδο Κορυφής Αλ Σίσι, Τσίπρα και Αναστασιάδη, στην Ελούντα της Κρήτης


 

 

 

Στην Ελούντα της Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμερής Σύνοδος Κορυφής των Ηγετών της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

 

Η πιθανότερη ημερομηνία που ακουγόταν εδώ και πολύ καιρό για να συνεδριάσουν ο Αιγύπτιος ηγέτης Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Μεγαλόνησο, ήταν η 12η Οκτωβρίου.

 

 

Τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, πληροφορίες από την Λευκωσία, έλεγαν ότι πιθανόν η Σύνοδος Κορυφής των τριών ηγετών να μεταφερθεί και προς το τέλος του μήνα Οκτωβρίου.

 

 

Νέες σημερινές πληροφορίες, αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία και την 10η Οκτωβρίου.

 

 

Ωστόσο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δε φαίνεται να έχει αποφασιστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Και αυτό θα ανακοινωθεί οριστικά τα επόμενα 24ωρα.

 

 

Το σίγουρο είναι ότι όποια περίοδο και να γίνει η Σύνοδος αυτή, θα είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη των αδελφικών και στενών σχέσεων των τριών χωρών. Και μάλιστα, θα συνδυαστεί και με το ξεκίνημα της νέας εποχής των σχέσεων με την επερχόμενη διασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Κρήτης, με τη σχετική μελέτη που παρέδωσε ο Πρόεδρος του Στρατηγικού Συμβουλίου του EuroAfrica Interconnector, Ιωάννης Κασουλίδης, στον Υπουργό Ηλεκτρισμού της Αιγύπτου Μοχάμεντ Σάκερ, από τον περασμένο Ιούνιο.

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο αναβάθμισης των σχέσεων, συμπεριλαμβάνεται η σημερινή υπογραφή στη Λευκωσία για τη δημιουργία θαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου, που υπέγραψαν σήμερα στη Λευκωσία ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ Μόλα και ο Υπουργός Ενέργειας της Μεγαλονήσου Γιώργος Λακκοτρύπης.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης