Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, στο επίκεντρο συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα


Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα του Συνεδρίου που πραγματοποίησε το Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο της Αθήνας, σχετικά με τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην εν λόγω εκδήλωση, παρουσιάστηκε και ένας πλήρης Οδηγό Εξαγωγών, Υπηρεσιών και Επενδυτικών Ευκαιριών στην Ελλάδα εξέδωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα.

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό εγχειρίδιο που θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις αραβικές χώρες και το οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος στις επενδύσεις και τα αναπτυξιακά σχέδια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, την πρόσφατη εκδήλωση τίμησε ο Πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Δρ. Rayed Krimly, και ο μηχανικός Omar Bahlaiwa, Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, της Ένωσης Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, Πρέσβεις των Αραβικών κρατών στην Ελλάδα καθώς και επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, Χάρης Γερονικόλας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στις Ελληνο-Σαουδαραβικές σχέσεις.

Ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, Δρ. Rayed Krimly, σκιαγράφησε τις ιστορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας και αναφέρθηκε στον ρόλο της χώρας του σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Ο μηχανικός Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, της Ένωσης Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας Omar Bahlaiwa, παρουσίασε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα στη Σαουδική Αραβία, καθώς και την οικονομία του Βασιλείου, που μπορεί να προσφέρει πολλά στους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα επενδυτικά προγράμματα.

Επίσης, τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες και έργα στη Σαουδική Αραβία και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες σε μεγαλύτερη συμμετοχή και ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

 

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης