Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 5» (ΦΩΤΟ)


 

 

 

Μονάδες του Πολεμικού ναυτικού και της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσαν με επιτυχία την κύρια φάση των κοινών ασκήσεων στην Ελλάδα «Μέδουσα 5».

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ασκήσεις διήρκεσαν αρκετές ημέρες και εντάσσονταν στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδίου κατάρτισης μεταξύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των φιλικών χωρών.

 

 

 

 

 

 

 

Το Αιγυπτιακό Mistral ,Fremm Frigate, υποβρύχια και πολεμικά μαχητικά συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τις ελληνικές μονάδες.

 

 

 

 

 

 

 

Η άσκηση περιείχε διάφορες δραστηριότητες όπως σχεδιασμό, κοινή διεξαγωγή εχθροπραξιών για ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, μέτρα έρευνας και διάσωσης και τρόπους συνεργασίας μεταξύ μονάδων.

Οι δύο πλευρές έδειξαν υψηλή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα κατά την κοινή αεροπορική αναγνώριση, καθώς και στα επιθετικές και αμυντικές δραστηριότητες.

Η «Medusa 5» είναι μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου  των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

 

 

 

 

Οι δραστηριότητες διεξάγονται για δεύτερη φορά φέτος. Άλλες δραστηριότητες διεξήχθησαν στην Αίγυπτο κοντά στις ακτές της Αλεξάνδρειας, υπό το πρίσμα των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Διοικητής των Αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων, ο στρατηγός Ahmed Khaled επιβεβαίωσε ότι επιδιώκουν να επωφεληθούν στο έπακρο από τις ασκήσεις που στοχεύουν στην ανταλλαγή εμπειριών και δεξιοτήτων και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους.

 

 

 

 

 

One response to “Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι κοινές αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 5» (ΦΩΤΟ)”

  1. Excellent cooperation between two good old friends ,Egypt and Greece in the troubled waters our common Blue Sea ,our Thalassa since ancient times.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης