Για την «Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή», μίλησε ο Γεν. Γραμματέας ΔΟΣ του ΥΠΕΞ, Π. Μίχαλος, στην Αθήνα


O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος απηύθυνε ομιλία, στις 4 Νοεμβρίου, στη στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε ο φορέας Introducing Leaders με θέμα: «Η Ελλάδα και η Μέση Ανατολή», στο οποίο συμμετείχαν CEOs εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, της ναυτιλίας, του real estate, του φαρμακευτικού κλάδου κ.α. από την Ελλάδα και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς και επικεφαλής επενδυτικών ταμείων χωρών της Μ. Ανατολής. 

 

Στην ομιλία του ο κ. Μίχαλος, αναφερόμενος στο εξαιρετικό επίπεδο των πολιτικών μας σχέσεων με τις χώρες της Μ. Ανατολής, επισήμανε τον ιστορικό ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ της Δύσης και των χωρών της περιοχής.

 

Αφού τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα πολιτικής σταθερότητας, υπογράμμισε τη σημασία της προσπάθειας που καταβάλλεται για να καταστεί η χώρα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, με την υιοθέτηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα καταπολεμήσουν την περιττή γραφειοκρατία και θα διαμορφώσουν ένα σταθερό νομοθετικό, φορολογικό, εργασιακό κλπ περιβάλλον.

 

Επίσης, ο κ. ΓΓ ΔΟΣ έκανε ειδική αναφορά στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες της Μ. Ανατολής, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, ως φυσική πύλη εισόδου, για να καταστεί επιχειρησιακός κόμβος για επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

 

Τέλος, κάλεσε τους παριστάμενους επιχειρηματίες που προέρχονται από τις χώρες της Μ. Ανατολής να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα σε μια σειρά από τομείς, όπως στην ενέργεια, τον τουρισμό, το real estate, τη ναυτιλία κλπ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης