Παναιγυπτιακή πρωτιά στο Πρωτάθλημα Αλιείας στην Χουργκάντα, για την ομάδα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας


Την πρωταθλήτρια ομάδα του Αλιείας, τίμησε στις 22 Ιουνίου ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας. Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ρουφ Γκάρντεν του Ομίλου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να γευτούν ορισμένα από τα ψάρια, που οι πρωταθλητές ψάρεψαν κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Στον εναρκτήριο λόγο του, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Ο Ε.Ν.Ο.Α. αποτελεί θεσμό όχι μόνο παροικιακό και Αιγυπτιακό αλλά ευρύτερα παναραβικό. Ουδέποτε υπέστειλε τη σημαία του ως αθλητικό σωματείο και συνεχίζει, παρά τις αντιξοότητες που τόν περιβάλλουν, μία ποικιλόμορφη δραστηριότητα που αρχίζει από εκπολιτιστικούς σκοπούς, διέρχεται από κοινωνική δράση και κορυφώνεται στις αθλητικές επιδόσεις όπου τα τελευταία χρόνια επανακτά τα ηνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ειδωθεί και να κατανοηθεί και η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου μας, ως προς την κατάκτηση του παναιγυπτιακού πρωταθλήματος αλιείας».

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συλλόγου απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους πρωταθλητές, τους οποίους καταχειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ευχόμενοι συγχαρητήρια και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γεώργιος Ελευθερίου, ένας εκ των τεσσάρων μελών της ομάδας, τόνισε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για τη σκληρή προσπάθεια, και όλοι μαζί περιέγραψαν στους παρευρισκόμενους τις κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν δείχνοντας παράλληλα και τα αντίστοιχα κύπελλα.

 

Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και χαρακτηρίστηκε από τα πλούσια εδέσματα, το άφθονο κρασί αλλά και το κέφι.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 

Από τις 10 έως και τα 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Χουργκάντα στην Ερυθρά Θάλασσα το Παναιγυπτιακό Πρωτάθλημα Ψαρέματος.

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας συμμετείχε, όπως και σε κάθε αντίστοιχο πρωτάθλημα, με την ομάδα ψαρέματος, η οποία αποτελείται από τους: Άρη Μαρκοζάνη, Ηλία Σακελλάρη, Κώστα Ελευθερίου και Γιώργο Ελευθερίου.

Η Ελληνική ομάδα κατάφερε ανάμεσα σε 16 ομάδες από όλη την Αίγυπτο να κερδίσει:

 

• την πρώτη ομαδική θέση στη συρτή (Trolling)

• την πρώτη ομαδική θέση στο Jigging και Popping

• την πρώτη ατομική θέση (Κώστας Ελευθερίου) για το μεγαλύτερο ψάρι με την μέθοδο

του Jigging και Popping

• την πρώτη και δεύτερη ατομική θέση για το πρώτο και δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι με την μέθοδο της συρτής (Trolling)

• την επιτυχή αλίευση του πιο δύσκολου & ασυνήθιστου ψαριού της Ερυθράς θάλασσας, του ξιφία (SailFish) και το μεγαλύτερο ψάρι όλου του πρωταθλήματος.

 

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Ψαρέματος μετά την απονομή των κυπέλλων ευχαρίστησαν το Δ.Σ. του Ε.Ν.Ο.Α. για την ηθική και υλική συμπαράσταση και τον Πρόεδρο του Ε.Ν.Ο.Α. κ. Εδμόνδο Κασιμάτη ειδικά, για την προσπάθεια ενημέρωσής του, αλλά και εμψύχωσης επί καθημερινής βάσης της ομάδας καθ” όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ενώ, παράλληλα ευχήθηκαν οι επιτυχίες αυτές να συνεχιστούν και από τα νεαρά παιδιά της Ελληνικής παροικίας σε όλους τους τομείς.

 

 

(Πηγή: «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και από τη σελίδα facebook του «Hellenes of Alexandria Egypt»)

One response to “Παναιγυπτιακή πρωτιά στο Πρωτάθλημα Αλιείας στην Χουργκάντα, για την ομάδα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας”

  1. Πολυαγαπητή μου φίλοι Αλεξανδρινοί ιδιαίτερα τον τον Κύριο Αρη Μαρκοζάνη σας συγχαίρω για τα πολύτιμα αποτελέσματα και την ωραία ΨΑΡΙΆ , πιστεύω να μαγειρεύτικαν όπως τους άξιζε , και να απολαύσατε όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την γεύση ,
    Ακόμη μία φορά συγχαρητήρια με αγάπη και πάντα τέτοια .
    Ο φίλος σας Γεώργιος Αργυρού.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης