Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου: «Πάντα η Αλεξάνδρεια είναι»


 

Με τη μουσική παράσταση «Πάντα η Αλεξάνδρεια είναι» του Θεατρικού Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Κύπρου (Θ.Ε.ΠΑ.Κ.) ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του τριημέρου εκδηλώσεων «Κύκλος Καβάφη στην Αξιοθέα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

 

 

 

 

Ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος, τα μέλη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. και οι μουσικοί Αλέξανδρος Γαγάτσης και Κώστας Χαλλούμας ανασύνθεσαν μπροστά στο κοινό τους, που γέμισε το Αρχοντικό, το μουσικό τοπίο της μυθικής αυτής πόλης-σταυροδρόμι των πολιτισμών στην τελευταία περίοδο της μεγάλης της ακμής.

 

Ακούστηκαν τραγούδια του παρισινού καμπαρέ της μπελ επόκ –κάποια στο πρωτότυπο και κάποια μεταφρασμένα– καθώς επίσης αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, διεθνή χορευτικά κομμάτια της εποχής και αραβικές μελωδίες στην εξευρωπαϊσμένη τους μορφή. Τραγούδια-ψηφίδες του ετερόκλητου αλλά και γοητευτικού μωσαϊκού που υπήρξε η Αλεξάνδρεια από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τον μεσοπόλεμο. Μία μουσική ατμόσφαιρα που επηρέασε άλλοτε καταλυτικά και άλλοτε υπόγεια το έργο του Κ. Π. Καβάφη.

 

 

 

 

Συμμετείχαν τα μέλη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. : Σταύρος Αροδίτης, Έφη Γαβριήλ, Λούης Γαβριήλ, Ευτυχία Γεωργίου, Μιχάλης Γιάγκου, Ιωάννα Ιωάννου, Χαρίτων Ιωσηφίδης, Νατάσα Καυκαλιά, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου, Μιράντα Νυχίδου, Χαρίκλεια Παπαγιάννη, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Μύρια Χατζηματθαίου.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης