Έλαμψαν τα ελληνικά χρώματα στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Culturewell στο Ζαμάλεκ του Καΐρου


Για μία ακόμη χρονιά συμμετείχε δυναμικά το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Culturewell στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, στη 12η του διοργάνωση, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015.

 

Πολλές αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες του κόσμου, συναντήθηκαν στον χώρο της έκθεσης πολιτιστικών υπηρεσιών  από τις 3 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, προβάλλοντας τον πολιτισμό της χώρας τους και προάγοντας μία από τις πιο βασικές αρχές πολιτισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

 

Περισσότερες από 20 χώρες συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση στα περίπτερα που αναπτύχθηκαν περιμετρικά της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται δίπλα στο Νείλο. Από νωρίς το μεσημέρι χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν στη γιορτή αυτή του πολιτισμού,  παρακολουθώντας στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ τις παρουσιάσεις των εθνικών αντιπροσωπειών.

 

 

 

sawi festival 2015 02

 

 

 

Στο Ελληνικό περίπτερο, εκτός από τον Διευθυντή του Ε.Π.Κ.Κ. κ. Χρίστο Παπαδόπουλο και την Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης κ. Κωνσταντίνα Γεδεών, το κοινό καλωσόριζαν οι μικροί μαθητές Χριστίνα Χαλκιά και Αλέξανδρος Ρούσος, ντυμένοι με  ελληνικές παραδοσιακές στολές, και ακούραστοι δέχονταν αγόγγυστα τα εκατοντάδες αιτήματα των επισκεπτών της έκθεσης για μια φωτογραφία μαζί τους. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πολιτισμό της χώρας μας μέσα από το άφθονο έντυπο επικοινωνιακό υλικό που βρήκαν στο Ελληνικό περίπτερο αλλά και να χαμογελάσουν μαθαίνοντας στα ελληνικά λίγες λέξεις όπως «σ’ αγαπώ», «ευχαριστώ», «καλημέρα», «δημοκρατία» με πολλούς από αυτούς να ζητάνε το όνομά τους γραμμένο στο ελληνικό αλφάβητο.

 

 

 

sawi festival 2015 06

 

 

 

Την παρουσία της έδωσε από νωρίς στο Ελληνικό περίπτερο και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊσταμένη Εφορείας Νεολαίας της Ε.Κ.Κ. κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, υποστηρίζοντας την ελληνική συμμετοχή.  Αργότερα, το περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και η Γενική Πρόξενος Καΐρου κα Λαμπρινή Κομίνη και αρκετοί πάροικοι.

 

Όλοι μαζί παρακολούθησαν στην κορύφωση της εκδήλωσης, το χορευτικό συγκρότημα του ΣΕΝΕΚ, παρουσία του Προέδρου του, κ. Ανδρέα Γιόσρι, στο οποίο συμμετείχαν οι: Κατερίνα Κιρόλλος, Ναταλί Σιβρή, Χριστίνα Καλατζή, Ανδρέας Σιβρής, Αντώνης Ζουμπουλίδης, Γιούσεφ Βαγιωνίτης, Μηνά Ρεζκαλλα, Ναγέρα Μενσάουι,  Μίριαμ Ισκάνταρ και Γιώργος Γαράουι, με παραδοσιακές ελληνικές στολές, χορεύοντας επί σκηνής για ένα εικοσάλεπτο υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών αλλά και της πασίγνωστης την Αίγυπτο μουσικής του Ζορμπά, κλέβοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους. Στο τέλος μάλιστα της βραδιάς ο κ. Μωχάμεντ Σάουι, ιδιοκτήτης του πολιτιστικού κέντρου El Sawy Culturewheel, ανακοίνωσε από σκηνής τα συγχαρητήριά του στις αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Ινδίας, ανακηρύσσοντάς τες ως τις πιο δημοφιλείς παρουσιάσεις της εκδήλωσης.

 

 

 

sawi festival 2015 03

 

 

 

Στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΣΕΝΕΚ έδωσαν τα συγχαρητήριά τους  ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Γενική Πρόξενος κα Λαμπρινή Κομίνη και η Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Κ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Επίσης και ο Διευθυντής του Ε.Π.Κ.Κ. ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΕΝΕΚ κ. Ανδρέα Γιόσρι για τη συνεργασία καθώς και συνεχάρη με σειρά του, έναν προς έναν, όλους τους νέους της παροικίας που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

 

 

sawi festival 2015 04

 

 

 

Λίγο πριν τη λήξη του φεστιβάλ,  τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς και τα χαμόγελα των θεατών, κέρδισε επίσης η προβολή της πεντάλεπτης ταινίας κινουμένων σχεδίων του Κωνσταντίνου Κρυστάλλη, με τον τίτλο «Μαρίζα» όπου με ευφάνταστο τρόπο σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί ένας ψαράς κάμπτει τις αντιστάσεις της πεισματάρας Μαρίζας, της γαϊδουρίτσας του, με τη μουσική του Ζορμπά, του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα μικρό φιλμ γεμάτο ελληνικά χρώματα, αρώματα και μουσικές.

 

 

 

sawi festival 2015 05

One response to “Έλαμψαν τα ελληνικά χρώματα στο Φεστιβάλ Πολιτισμού του Πολιτιστικού Κέντρου El Sawy Culturewell στο Ζαμάλεκ του Καΐρου”

  1. Γιώργος Πολυμερόπουλος says:

    Συγχαρητήρια!Μπράβο σε όλους.
    Χαίρομαι αφάνταστα και νοιώθω υπερήφανος που γνώρισα και υπηρέτησα την Ελλάδα του όμορφου Νείλου.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης